Jan 18, 2015

Product Review: MN Kiss Proof Lipstick


Assalamualaikum and hello everyone! Lama dah rasanya tak menaip panjang. Memandangkan sekarang dah habis praktikal dan banyak sangat masa, jadi aku nak buat review sikit. Bukan bajet retis, saja nak berkongsi. Sejak meningkat dewasa ni kan macam-macam produk nak cuba. Maklum la perempuan, mana tahan tengok benda comel-comel bagai ni haih. So let's start.

Menow-Pro Powdery Matte Kiss Proof

Sebenarnya dah lama beli cuma lupa nak pakai sebab first time pakai rasa tak best. So terbiar la lama dalam almari baju. Jangan tanya kenapa boleh tercampak sampai dalam almari. Perempuan, biasa la.haha First of all, I'm not a lipstick lover, lip balm or lip tint is enough for me but just wanna give it a try sebab packaging dia menarik. 


So here in my hand is MN Kiss Proof Code 006. Tak ingat beli dari instashop mana sebab aku cod je. Harga bawah RM20 kalau tak silap. Boleh dapat murah kalau pandai cari yang jual murah. Tak tahu la kalau ada yang fake.

Pros: Nice packaging and design. Senang nak bawa letak dalam handbag, letak dalam poket pun boleh. Warna yang cantik, aku pilih kod 006 pun sebab aku nak warna natural. Tak suka merah sangat. Senang nak apply. Memang tahan lama dekat bibir.

Cons: Very matte. Not recommended kalau bibir korang jenis kering or tengah merekah. Kalau tak pakai lip balm mesti nampak kering sangat bibir. Bila pakai lip balm, dia jadi tak long-lasting. Kalau pakai lipstick ni aku akan pakai sekali dengan lip balm kegemaran ( review here [link] ) Aku tak berkenan sangat tekstur dia. Lagi satu bila dah tumpul, nak kena asah dengan sharpener. Why not buat boleh pusing je? Sis tak suka benda yang remeh macam ni nanti sis stres.haha

Overall, not going to repurchase this because lipstick is just not my taste. I'll continue using lip tint or lip balm only for my lips. Tapi kalau ada lagi lipstik yang menarik, boleh cuba kot.hihi Anyone would like to suggest, just drop your comment ok. Nanti boleh review. 

Rating: 2.9/5

p/s: My review may differ from yours. For a better result, give it a try.lol My favourite lip balm review will be posted tomorrow.

Inspired Victoria's Secret Body Mist, Edt dan Lotion, boleh dapatkan di instashop SKA Victoria Secret. Harga serendah RM20.


22 Pemisah Kata:

Mastura Aziz said...

cantik kaler dia (Y)

ezyra daniel said...

saya pon tak minat pakai lipstick..tapi ada beli ni 1 and rasa mcm best jugak..hehe..

Anonymous said...

Mcm mana nak sharp. Dia punya body mcm plastik je? Can eh? I bought the same colour as u. Cantik. N mmg water proof. Kiss proof tuuuu x tau la. ��

CikTeddyCorner said...

@Mastura Aziz kan..natural je :)

CikTeddyCorner said...

@ezyra daniel share la. nak try jugak! :D

CikTeddyCorner said...

@Anonymous Tak try lagi nak sharp kan. Huaa entah la. Tak kisah la sebab tak rasa nak pakai dah.

afzalsukasuki said...

kiss proof?nak kiss sape?hahaha :D kemain nak meningkat dewasa bagai ye, habis semua product dia review :D

CikTeddyCorner said...

@afzalsukasuki kasi la isteri tok pakai ha nanti boleh tok kena kiss.haha

bella laras said...

Try la liphop lipgloss visit my ig @bellalaras12 or wasap 017 6381315 😄

Anonymous said...

Sy ade jual kiss proof hnya rm15 sahaja termasuk postage.. atau boleh visit my ig @wanie.beautys / like my fb Beauty's Mine..

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIREN dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIREN di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIREN saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIREN karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI....Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

sufi soufiah said...

Dia memang tak bole nk roll bagi naik ye??

CikTeddyCorner said...

@sufi soufiah tak boleh

cweet pinky said...

CP memang tertarik dengan kaler2 yang di iklankan tapi bila CP dah tengok lipstick ni live then tau pulak kena asah, hahahaha ~ hadoi, senang citer CP ni pemalas, so benda remeh gini hai2 bai2 ler, tapi nak jugak test sekali, so CP cadangkan pada yang buat lipstick nih upgrade sikit tak payah asah, in shaa ALLAH CP beli **demand U**

kita sama, CP pun peminat lip tint sebab sangat natural, kalau pemilihan kaler pulak CP suka kaler merah2 mengancam mak ngah gittew...

salam singgah blogwalking kat sini :D

Unknown said...

Maybe boleh try chubby lip crayon dri sendayu tinggi...die semi-matte...xmngeringkan tp nmpak matte..bibir kering pn ok je pakai..ada 6color to choose from

Raina Scarlette said...

Try pakai golden rose velvet matte. Tak sekering kissproof 😊

CikTeddyCorner said...

@cweet pinky in2it lip tint best :)

CikTeddyCorner said...

@Unknown macam menarik. Thanks for the info :)

CikTeddyCorner said...

@Raina Scarlette alright gonna try it soon :)

emma o said...

Kissproof ni ada yg fake ke? Sbb tengok ramai jual hrga rm5 la. Hehe

emma o said...

Kissproof ni ada yg fake ke? Sbb tengok ramai jual hrga rm5 la. Hehe