Jun 7, 2012

Paksa Rela


Termenung dengan wajah tak senang..
Diketuk papan berabjad berulang-ulang..
Masih perkataan yang sama.. 
Rindu..Rindu..Rindu..Rindu..
Hakikatnya tiada apa dalam hati,entah apa yang aku fikirkan.
Kotak akal ini penuh sebenarnya tapi dek terlalu banyak,
satu pun tak dapat dizahirkan lincah..

Ku hirup dan ku hembus hela berat..
menuntun jemari untuk mengukir sesuatu..
sangat menyesakkan bila rindu mula mengganas..
aku dipaksa oleh hati

Alahai kamu yang ku sayang
tak perlu kau tahu banyaknya sayang yang ku pendam
tak perlu aku zahirkan dengan tingkah laku
kerna aku tahu dari senyuman itu kita sama terasa...

kasih yang dikenang bikin jiwa merayau
tapi masih....
kasih yang sama bikin bibir tersenyum..

yang indah cuma sementara tapi akhirnya tetap indah..
cuma percaya,yakin denganNya...
tangisan itu hanya sesat...
bahagia datang untuk selamanya ..
Yang hakikatnya, aku tak tahu apa yang aku rasa ~
INSYAALLAH
Kalimat ini buat hati aku lega ~
#Khas buat semua yang ku sayang termasuk kamu.Ya kamulah yang sedang membaca ini ^,^
#Entri pertama untuk Jun.Jelas masaku suntuk.

69 Pemisah Kata:

Boni JLL3 said...

wah!!!!!!! so sweet.. buat saya terawang2an malam2 ni..

syafiqakarim said...

adakah anda semakin sebok.
sob

wan niahix said...

Wahai adinda yang cantik rupawan...

semua kat atas tu nk ckp jiwang ke camne?... hehe...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

Aqim said...

errr rindu sy ke?
hahaha :P

hairy said...

sya?key terima kasih..haha

Alieza Dayasari said...

di sebalik setiap kedukaan yang berkunjung, pengakhirnya ada pelangi yang menanti.

Zul De Alexis said...

guwa rindu ang siti..serius rindu

Chic Na said...

apa yg paksa & apa yg rela ni teddy? huhu.. patutla lama xnmpak. bz ye. :)

P#eoniX said...

neh entry angau ke hape??hakhakhak...sory...gurau jer...heheheh...

faiz fakhirin said...

cool cool..ayat menusuk kalbu

Anonymous said...

stim..1st..

shahrazali said...

abg shah dab baca,,,,maknanye khas buat abg shah gk la kn...hehehe..

kata-kata penuh berirama....hehehe...teruskan bermadah ye cik teddy...

Aida Omar said...

alahai sedihnya ayat2 dia.. memang agak sakit apabila rindu datang menjengah :)

mdmZ said...

bahasa yang indah...semoga ianya sesuatu yg indah juga buat kamu...

Rulita.park said...

bagusnya kata kata :D hehe saya juga lagi rindu dengan seseorang siapa kah dia?ehhhe :D beruntung dapat entry ini di blog kamu xixiixixi nice post! :)

Rulita.park said...

bagusnya kata kata :D hehe saya juga lagi rindu dengan seseorang siapa kah dia?ehhhe :D beruntung dapat entry ini di blog kamu xixiixixi nice post! :)

Apple said...

Menunggu di pintu teman
Perhati gerak jalan kawan
Temani dalam rindu
Fahami dalam syahdu

Kawan tak makan kawan
Kawan ubati hati teman
Rindu tak perlu akal
Cukup senyum menjawab soal

Yumida said...

yeah..rindu sm kamu jgk...

Uchi kay-f @hmad said...

wah menjalani rindu jua iye...(^_^)

amy syahiera said...

suke bile sys mule berkate-2 ,
puitis tapi penuh makne ,
sabar ye sys ,
ALLAH sedang menguji sys :D

Mizz ErMa said...

xpe, sy phm..cik teddy misti bz dengan kelas kan? mklum, studen ipt la katakan..hihi stdy elok2 tau..rindu kamu juga! =)

Nurulee said...

Puitis nya ayat, Hehe. nice entry =D

Ana Farhana said...

sgt puitis, hehehe

eva said...

huhuh rindu ngn budak comel ni si teddy.. hehe..

jiwang2 sy membacanya tp mcm sedih pun ada gak.. ermm hehe

Nazuerah Azhar said...

InsyaAllah, rindu mu akan terubat, syg mu akan terbalas, Rindu akak jugak..

Cik Kay Jue said...

nice.. :)

anamizu kaito said...

ehem~ rindu-rinduan sapekah ittew??? hehe.. takmo sesedih ye cik teddy..hehe





slm kenal,
cik ana

Eein Azryn said...

Sayang saya ke? Ehehe. :D

Noraim said...

ke mana menghilang sampai sibuk sekali? hee.

~SaL IjOu~ said...

indah tersusun bicara~ =)

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe....sayang kitew? hehehe....take care...walau sibuk, diri perlu dijaga rapi...

lylyn said...

wah bijak bermadah adik ni =)
akak dh follow adik..follow akak blk ek =) tq
http://nlylyn.blogspot.com/

niedaida said...

waw! gua pom rindu lu lak cik teddy he3

Teenager Housemaid said...

cik..=)
terima kasih buat entry ni untuk kak m... eh?
ngehehehe

eLLa n aLia said...

dalam gmbar tu awk ke? cutelah.. hehe

adan said...

hakikatnya aku rindukan bait2 kata dalam ini blog... ==

Wafa Irdina said...

berpahit2 dl,bmanis2 kemudian..
yee,, rindu, rindulaa jugakk..
wt xlyn jew perasaan 2..hee
keeping smile keyhhh
^^,

teha said...

alahai.. puitis nyee.. hahahah !

teha said...

alahai.. puitis nyee.. hahahaha !

eLLa n aLia said...

merindu ~

miss fluffy said...

amboi, puitisnye ayat dia. nice:)

JR said...

Di setiap penghujung sebuah terowong gelap pasti akan muncul sinar cahaya terang benderang, insyaallah...

Telor Power said...

plus one pada google utk entri ni


rilek ler.....perasaan itu sentiasa menghantui bila kita separuh sedar dalam dunia cinta dan dunia nyata

ABU said...

Wah sungguh puitis.. Yang indah hanya empunya badan je yg tahu nikmatnya.. Sja tak nak kongsi hahaha

#apa aku cakap ni hahahaha

AinsHa=) said...

rindu...terasa nak nyanyi lagu siti je..haila...

Sayidah Nafisah Ruslan said...

aku akan merinduimu..
sibuk bakal menghampiri ku.
tak mungkin lagi aku datang menjenguk mu..

sob2..

Izara4eva™ said...

sgt puitis.. like :)

izamin said...

entry ni masuk dgn lagu kat blog ni.. adoiii boleh nges.. :D

kay_are said...

sentimental habis ni.. memang tak reti r aku nak komen bende2 sentimentak ni.. tapi kalau sendiri pun tak faham ape yang dirase.. cane?

♥e'in♥ said...

alololo.. rindu kamu juga.. hik.. >.<

fadh leyanie said...

suka unsur bahasanya,terbuai2 membaca..

Aishah Jahirah said...

paksa rela...hee perasaan yg bercampur baur tu...cintakah?

Mizz ErMa said...

cik teddy cite la pulak pengalaman bergelar mahasiswi nih..hehe

hazfee said...

itu la kehidupan :D

Azlan Strider said...

puitisnya...hehe..nie sama dengan dalam terpaksa aku rela ker??hahaha

Regards,
-Strider-

fakhri khairi said...

rinduu.. rindu serindu rindunyaaaa...

Mizz ErMa said...

lorr..yeke? tipah tertipu la pulak..ingatkan da start kelas sbb sy pny adik da stat mggu lps lagi..hehe amboi cik teddy, header baru nmpk..hehe

afzalsukasuki said...

arghh!!!cik teddy sayam aku adoi pingsan!! :D

ni macam baca syair tingkatan 4 lompat rasanya :) chill dear :)

cik mun said...

sy pun rindu..huhuhu

Syarafi[skyforce331] said...

rindu fi ker?..haha ok gura jer...apapun fi dah lama tak lawat sini, bukan blog ni sahaja, dah lama fi berhenti sekejap dunia blogging... ni nk start balik... harap maaf :D

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

dah lama is xmelawat sini..... windunya
ada penyakit xbopa ajin skit 2,3menjak ni... hehe (^___^)

sabry oppa said...

singgah sini bace entry...
nice sangat !
like :) like :) ")nice ~~

superb !

Ayie Abas said...

dah boleh buat buku puisi dah nih...

makin2 lama makin mendalam dan mantap puisi cik teddy nih... :)

kai said...

sungguh indah kata2 yang di luahkan...

chemay said...

rinduuuuuuuuuu~

boboob said...

bleh nangis bace nie..hahha

ILA HonEyBuNNy said...

terawang2 baca entry ne tau..hehe

tetiba jiwang sekejap...:)

cendol said...

puitis beno ayat nye cik teddy :D

si kiut lavender said...

rindu itu indah...:D