Sep 15, 2012

Aku Juga Mahu Bahagia



Aku juga mahu bahagia...tanpa dia.

Pernah jua sebaris ayat ini terluah dalam barisan kata
Pernah juga aku cuba hayunkan langkah tanpanya
Tapi apakan daya...
Tidak jua ku dapat ku raih kalimat bahagia
Ternyata aku semakin punah dan derita
Ternyata aku semakin parah dan kecewa
Sekarang ternyata...

Aku mahu bahagia...bersama dia.

Ya aku bahagia bersama kenangan dengannya
Aku bahagia walau dengan sekilas bayangannya
Aku bahagia terbuai lena bermimpi tentangnya
Ya Tuhan,aku bahagia...
Aku bahagia...

Terima kasih untuk semua rasa ini...indah sekali ~
Meski tak tercapai dek tangan, ku raih dengan angan...


93 Pemisah Kata:

aiman fanboy k-pop said...

amboiiii....jiwang cik teddy kita...........
puitis segala ! :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

andai luahan ini berkaitan diri awak.
saya berharap awk cekal dan terus bangkit....
jgn diingat perkara yg lepas. memang sukar.. tp sy yakin masa membantu awk...
love u cik teddy...

-meeSUPERGIRL- said...

PERGHHHHHHHHHHHHHHHHH !!!!

Nienaryonie Nr said...

be strong okay~

lukman hakim said...

super sekali bahasanya dan tutur katanya sngat tersentuh hati..

kebahagian tergantung bagaimana cara berpikir kita untuk bahagia.. ^_^

Ayie Abas said...

capai erti bahagia ketika bermunajat pd Allah Taala di sepertiga malam... ^__^

penjajah minda said...

hidup perlu di teruskan.selagi hayat dikandung badan.

BeLLa said...

saba la ada jodoh xkan kemna

boni kacak said...

siapa yang bertuah tu ye??hehehe

Chic Na said...

cik na doakan kebahagiaan yg teddy impikan. ;)

Dak Fisha said...

amboi cik ted. puitis betul. heheheh

BlogS of Hariyanto said...

ternyata kenangn dengannya sangat berkesan , sehingga sulit untuk melupakan,
dan tetap bahagia saat membayangkannya, sungguh bahagia yang tak bisa kunilai :)

Everything's Everythings said...

Semoga kau akan berbahagia ^^

khairul said...

bahagia dgn sapa tu ?



http://gilamodified.blogspot.com/2012/09/3-open-house-1-drift-show.html

Shafika Syuhada Rosli said...

miss tedyy, ur own poem ke ? awesome . (:

E'in said...

jgn dikenang benda yg dh lps dik..

KorN said...

bahagialah hidup kamu dengan cara sendiri, jgn derita kan diri di sebab kan die

Telor Power said...

mulakan yg baru.....yg lepas tu lepaskan

tirahzairi said...

alahai....sama la kite...sobsss

kay_are said...

bende yang dah lepas jangan kenang sangat ye.. hope lepas ni akan lebih bahagia.. amin..

HeNRieTTa JoSe said...

Teringat lirik lagu nie...

"Oh Tuhan Tolonglah Aku, Hapuskan Rasa Cintaku...Aku Pown Ingin Bahagia, Walau X Bersama Dia"....

Building papér said...

Waduh? Menarik jg nich tulisan

zila manaf said...

tepuk hati tanya dia betul2 hehe

Detective Fiqa said...

df berharap DIA mcm akak jugak. huhuhu sedihhnyerr :(

Nora Karim said...

Amboi... belaian jiwa... hihihi

Phat said...

wah cik teddy berpuitis puitis lak

Liyaa Mf said...

If dea tak ada, kenangan dengan dea pun jadik la kan? Semuga ketemu bahagia yg dicari :D

Izza Sakura said...

pandainye bermadah

AinsHa=) said...

wau, sangat tersentuh. Jiwang betei..

Aishah Jahirah said...

ciptalah bahagia utk diri sendiri...

afzalsukasuki said...

oit dak2 kecik mana leh bercinta kahkahkah :D

piraaa said...

semua org layak bahagia. cuma cepat atau lambat je

hafiz hafizol said...

semoga bahagia sokmo :)

Wawa Mohamad said...

wah.... jiwangnya, macam baca novel cinta pulak :)

P#eoniX said...

maaf akuh menyepi sangat kebelakangan neh...abah akuh selamat dikemumikan semalam....alhamduliLLah...sumenya berjalan dengan lancar....

Aida Omar said...

mendayu2 terumbai2 bila baca poem Cik teddy nie.. hehehe.. cinta lepas kawen oih. :P

O CIKTEDDY said...

@Pheonix maaf naz,aku takde mase ko sedih..inshaAllah allryarham aman disana..aamin!

O CIKTEDDY said...

@Aida Omar ala kite saje jelah..bukan serius pon ni.huhu

O CIKTEDDY said...

@afzalsukasuki diamlah tok xD

O CIKTEDDY said...

@Aishah Jahirah bagaimana mahu mencipta bahagia sedangkan aku mahu dia bersama dlm kebahagiaan aku?ececeh..takde la ni puisi main2 je.huhu

O CIKTEDDY said...

@Detective Fiqa haih ini trlebih menjiwai nampk?haha takmo sedih2 :D

O CIKTEDDY said...

@Shafika Syuhada Rosli of course..thank you sweetie =)

Khairul Zamri said...

follow back here :)

amy syahiera said...

semoga bahgia milik sys , be strong k :D

sedutzone said...

ermmm... jiwa... dalam maksudnye.. peace...

Aku Mad said...

jiwang aa XD .. guwau ja XD

Anonymous said...

You with TURNER VALLEY?
Or maybe PENN VALLEY?
We got TROLL VALLEY calling.
ONOUDYN , too.
Wtf 's with SERIAL MEDICAL KILLERS?
And KILLA HILLA?
VILLE 99?
BALL- HEINTZ- RUSH?

si kiut lavender said...

seksanya bila bahagia dengan hanya kenangan...kalau itu membahagiakan harimu,,teruskan...

Encik Atan said...

sori tak sengaje...terkomen pulak..haha

Edy Fee said...

bangkit2...sambil nyanyi lagu negaraku.ahhaaha be strong ok

Dalila Samsudin said...

best :')

zulhilmi tempoyak said...

aik.. bukan dah komen ke kat sni.. hmmm weird...

^^eKaTiKaH^^ said...

Aku juga mahu bahagia :'D

amranaiman said...

semoga berbahagia hendaknya dgn insan yg tersayang :D

Zul De Alexis said...

setiap patah perkataan penuh motivasi,
setiap gerak hati membaca enuh dengan kesunyian,
indah madah tak seindah realiti, andai realiti seindah angan alamkah bahagianya hidup ini.

Sarip Kumbang said...

pergh...haha

Cik Kay Jue said...

bahagia bersama dia dan bahagian tanpa dia...

KorN said...

bila nak update.. huhu

Woofer Storm said...

jiwang mu tak mampu untuk ku rungkaikan hanya dengan kata2..aku tewas dalam mencari jawapan yang perlu aku terokai sebenarnya..

mlm awak.

reza ahmad said...

betuah2 :P

widiea azira said...

meski tak smpai dek tgn, ku raih dgn angan. .wahhhh. .

Wawa Mohamad said...

mendalam maksudnya... wahhhh :)

dear yayah said...

aku juga mahu bhgia

^^

L said...

L pun nk bhgia.. ase nk smpaikan mende ni kat sesorang..=)

Ayumi Comot said...

wah2....kemain cik teddy ni yep?

huhu....

Uchi kay-f @hmad said...

bahagia tidak dtg tanpa dugaan dan ujian...

hye cik teddybear... :)

chemay said...

judika - aku yang tersakiti.

*masa baca entry ni. teringat kat lagu tu.
huhu
:')

teha said...

jiwang nyee budak ! hahhah !

Sheila Salim said...

Assalamualaikum, saya datang singgah sini.

salam perkenalan daripada saya..

*saya add awak kat googleplus

potia casadelarossa said...

Allah sentiasa di sisi org2 yg beriman

Cikgu Ma said...

akak pun nak ^_^

ciK LyndaWawa said...

saya pun nak bahagia jugak.... dengan dia...

P#eoniX said...

acccchooo!!!!!sory terbersin plak kat sineh....hehhehe...auuummmm!!!singgah jap kat sineh...huhuhuhh!!!!!

Eein Azryn said...

Puitis nya ayat. Suka la. :)

cerita best said...

cerita pakjoe datang terjah di blog nie... 4 c joe bg dekat blog nie cute,cun,comel,cantik niceeeeeee entry ..terjah sini sama k ada mcm2 tip tuto pakjoe nk kongsi dgn tuan blog..lg 1 klo tuan blog komen dekat blog pakjoe sekali pakjoe kn bls blk komen dekat blog niechat boxpakjoe x kira k hahah ,http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/2011/12/korang-semua-jomlah-join-this-group.html

Ayie Abas said...

bahagia ada jika itulah yg kita mahukan :)

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

afzalsukasuki said...

kemain betei budak kecik ni.dah tingkatan berapa ea?berat berapa kati?hik2 :D

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

hnahdy said...

bila nk bahagia...

wan niahix said...

hanya mampu tersenyum...

"Keep Smiling"
^_^

-Wan Niahix-

Teenager Housemaid said...

nice poem cik...:')

Raimi Syazwan Abdul Rashid said...

Respect..
Cantik monolog ni. Teruskan menulis..

✎ Raimi Syazwan ♌¹³ Pseudosupra aLive Blog

HooToh TuDia said...

Menyentuh hati. Bagaikan merasainya sendiri.

Follow all
Hootoh Tudia

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.

Siti Sabariah Hashim said...

salam cik teddy! huhu, dah lame x singgah blog cik teddy.. sibuk sangat :(

MaYa MustWany said...

errr jiwang...hihihi

afzalsukasuki said...

ngan abang ke?time kita makan sekim dulu2?

kahkahkah :D

dah2 pegi gosok gigi..masuk tido.aku kan abang! :P

zulhilmi tempoyak said...

apakah kita bisa miliki kebahagian bersama... hehe

afzalsukasuki said...

eh rasa macam dah komen.

tapi takpe tok wakilkan jiran sebelah tolong komen kan hahaha :D

Persembahan memukau, tapi kalau pakai kain pelikat lagi la dua kali pukaunya :D

C i k P i p i T e m b a m said...

nak berbahagia dengan siapa dik? hrap2 adik bahagiaa la hendaknya :)

Hanim Irsyad said...

ececee.. jiwangla dye. moga bahagia yep naty :)

Nick Irfan said...

hmm... boleh tahan sajak ke ni?