Aug 30, 2012

Kecelaruan


Wa benci lu!

Benci lu sepenuh hati!

Hati wa dah kembang sebab terlalu banyak zarah benci di dalam!

Dah la..wa dah naik muak,menyampah tau!




Renung pada cermin.Hmmm..matanya sama.Lirik senyumnya sebijik.Pandangan matanya...kesedihan yang disembunyi di sebaliknya langsung tiada beza.Keliru dengan pantulan cermin itu.



Baru sedar.
Orang yang dibenci itu.
Dirinya sendiri.



Dah penat dengan ini.Mahu berubah.Mahu kedepan.Mahu lupa yang sedih,yang hiba.


Genggam bayang-bayang sendiri.
Tak boleh..satu kemustahilan.
Buang bayang lama.
Gubah bayang baru.


Nampak tak, nampak tak? Kecelaruan tahap kritikal.Akibat dapat duit raya sikit.Hahaha..k Salam. (kalau tak jawab,tak mau kawan) :P

44 Pemisah Kata:

Chic Na said...

Waalaikumussalam. ok dah jawab. hehe..

ape merepek ni cik teddy. nak duit raya meh dtg umah cik na. hehehe..

-meeSUPERGIRL- said...

w'salam . tgk cermin . sdar dri . yg lu dah besar doe . duit raya punya pasai . hahaha .

^^eKaTiKaH^^ said...

wassalam. hihi..nampaklah yg cik teddy tengah bercelaru tu.. hihi

eva said...

wsalam.. haa dah jwb.. sbb nak kwn dgn cik teddy.. cik teddy baik org nyer hehe..

jgn benci sendiri syg.. dulu sy berperasaan mcm tu jugak.. hehe..

Akue Achik said...

sedih sbb dpt duit rya skit? kalo mcm tu, ksdihan sy ni bgnda kot..xdpt duit lgsung..hahaa

wassalam..

#postnisbnrnydoublemeaningkan.

Cikgu Ma said...

sorry...akak pun x dak duit raya...hehe

boni kacak said...

hahahahaha. masih dapat lagi duit raya???hehehehehe

Dena Arta Putra said...

blog malaysia ya,saya dari indonesia salam kenal

Aishah Jahirah said...

mmg celaru haru biru ni bayang2 sendiri...salam dik..heheh

Zul De Alexis said...

buang yg keruh ambil yg jenis..jom kita rujuk balik na? eh? apakah? hahaha


nk duit raya!

amranaiman said...

xmola menci2.. slmt ari raya :D

adibahfaizah said...

ada kecelaruan lain ni. hehe
*nah 5 hengget duit raya* hihi. slmt ari ghayo :D

teha said...

aku pon bercelaru bce entri kau nie.. hahahaha !

E'in said...

jgn benci diri sendiri dik.. huhu

Aida Omar said...

Wasalam.. <-- jawab dah mohon kawan dnegan kita. haha

parah dah nie benci diri sendiri akibat tak dapat duit raya.. kena report polis nie.. eh! :P

Khairul Zamri said...

tak paham jugk nie nga ayat2 puitis nie huhhhhhh

Leeza dayasari [santai leeza] said...

memang kritikal... hmmmmm

khairul said...

dgn abg k x benci kan hehe

syiela said...

hehehhehe... agak kritikal di situ :)

sedutzone said...

duet raya sket jer?? meh cni...tambah duet raya.. yieehaaa...

Apple said...

tak maw kawan! haha..
drp tak dpt langsung, bek dapat sikit. lol.

Teenager Housemaid said...

waalaikumsalam..
hihihi..

err..tahun ni pun akak dapat duit raya sikit... ini pasti sebab fsaktor umur.. T_T

KorN said...

tak pe.. tahun depan plan baik2 dan berusaha untuk dapat duit raya lebih..hhuhuhu...

HeNRieTTa JoSe said...

errrr....sebab dapat duet raya sket jew sampai cam gitu....parah nie....nenoo nenoo....kita adalah yang terbaik, kerana ciptaan ALLAH, tidak pernah gagal...

kay_are said...

ingat sape yang dibenci tu.. diri kita kne time seade nye r.. ade yang kurang, tambahkan ye tak.. aku dapat 1 sampul je lagi sedih T__T

zulhilmi tempoyak said...

dear... do u need a shoulder..?? huhu

Detective Fiqa said...

errr. hahaha :D. boleh gitu ke kalau duit raye sikit???
alaa relax2. join Df jom hahaha

fadh leyanie said...

wasalam,kalau tak mau kawan berdosa. duit raya sikit akibat ketuaan adalah lumrah kehidupan.:P

Cendol said...

wsalam.
lahh nak duit raye rupenye...tak boleh!!haha silakan terus bercelaru.hahaha

9n0L4 said...

nak duet raye keeee. hee. tinggalkan alamat kat entri pemenang teka teka tau. ;)

cik ika said...

tutp cermin tu cepat..heheh

Ayumi Comot said...

huhuhu...xpe cik teddy...berubah kena sikit2, xleh drastik...kdg2 kite kne blajar maafkan diri sndiri dan bg peluang tuk berubah slow2:)

Everything's Everythings said...

Hahaha xpe, ak pun kurang dpt duit raya tahun ni.. cuma certain org je yg ad simpatin nk kasi haha

Ejam Ejam said...

olololo...

dapat duit raya sikit ye?

nah abg bagi duit raya banyak2.. :D

BeLLa said...

waalaikumusalam,,relax la hahha

Leeya Hezlin said...

w'salam cik teddy..
bha,jangan celaru-celaru..
parah ni kalau dapat duit raya sikit sampai celaru macam ni..hehehe..

semoga kehidupan cik teddy kembali ok.. :)

Ain Dzaya said...

olohh!olohh!olohh! meh sini ain kasi singgit main jauh2 eh!

piraaa said...

awk tu dah beso woi, duit rye ape lagi. haha

Woofer Storm said...

walaikumsalam..

meh dtg sini,nak bagi duit raya ni.cepat,sebelum syawal melabuh tirainya^^

Liyaa Mf said...

Hamboi. Hamboi. Kecelaruan sbb dpt duet raya sket je? Ahaha! Btw, no matter sebab apa kecelaruan yg sampai benci diri sendiri tu, pls cheer up & think positive key? Sometyme mmg r ade benda yg kita marahkan diri sendiri. Tp take it positive, change mana yg perlu. Jgn benci diri sendiri lagi ye cikteddy :D

Edy Fee said...

klau diri sndri pon tak sayang.tatau la org lain.hurmmm everything start from ourselves

Dalila Samsudin said...

wsalam . lol ingat pasal apa tdi rupanya duit raya. ahahha :D

amy syahiera said...

waalaikumussalam *dalan hati*

ehh ! engatkan ape la tadi ,
rupenye pasal duit raye je ,
da tue la sys , memang sikit je dapat , same je mcm amy :D

dear yayah said...

nk ckp diri dh tua ke #coughcough... he he he

ala, lain kali minta je straightforward nk duit raya.. berkat keberanian ntah2 dpt duit rye lg byk.. -ajaran sesat...

ha ha ha.. sori, dh lama xsinggah