Mar 14, 2013

Tanya Sama Aku


Tanya aku apa itu rindu?
Aku kata,kamu.

Tanya aku apa itu duka?
Aku kata,aku.
Bila sisa waktu yang banyak kamu tak hiraukan aku.

Tanya aku apa itu sayang?
Aku kata,kamu.

Tanya aku apa itu hiba?
Aku kata,aku.
Bila kamu tak rasa rindu seperti rindu aku.

Tanya aku apa itu kasih,apa itu sayang?
Aku kata kamu.

*senyum*

Tanya aku apa itu cinta?
Aku kata,kamu.

Tanya aku apa itu siksa?
Aku kata,aku.
Bila aku fikir kamu akan pergi tinggal aku sendiri.

Apa kamu pada aku?
Dunia.

Mana tempat aku mahu tinggal?
Dalam dakap kamu.

Tanya aku kenapa semuanya tentang kamu?

*tampar kamu*

Cinta lah,bongok!
Gila.

38 Pemisah Kata:

Telor Power said...

Aduh.....garangnya

Shafuan Kechik said...

saya suka penuliasan kamu..
Lama tak singgah sini.. rindu2.. kiki

Telor Power said...

orang selalu jadi GILA kerana cinta

Choki said...

Haha!! Serious klakar yg last skali tu. Pure genius XDDD

zulhilmi tempoyak said...

thanks awak... awk sweet sgt...

utk sy kn...thanks awk...

;p

HeNRieTTa JoSe said...

Love the ending....hehehe....

ghost writer said...

tapi apakah ini masih dikatakan cinta bila ia tiada penyatuan? cinta itu penyatuan. dan kalau ini aku boleh bilang cuma satu perasaan dari kejauhan. menyintai seseorang yang semakin menjauh. walang...

cik bulan said...

ayat mu sudahku balas....

gila.

--bak ayat last kamu. k

Khairul Zamri said...

huyoo jiwang terbaik, meleleh :p

Chic Na said...

bermonolog pulak dia. tp comel tau. ;)

tirahzairi said...

boleh tnya soalan lain? eh...hihi

tirahzairi said...

btw, miss u...ihihihi

Aishah Jahirah said...

heheh.....penuh perasaan....

Dang Kahla said...

@ghost writer cinta itu memang penyatuan.penyatuan rasa.

Dang Kahla said...

@zulhilmi tempoyak saya tahu saya sweet.kah3

boni kacak said...

hahahhaa.. kena bongok kena gila. hambekkk.. hahaha

Diari Si Froggie said...

baru nak feel sampai kat bawah tak memasal kena gila. kakaka.. terbaik tetiba nak nyanyi ikut gaya tanya sama pokok :P

iAmCekbolat said...

wooo . kemain kau jah .

mula sweet . last kali pipi aku terasa bahang kena tampaq . agagaga

BlogS of Hariyanto said...

rangkaian kata yang sungguh sarat makna...ajib luarbiasa :-)

zulhilmi tempoyak said...

aduh... sweet2 jugak.. ble nk hapdate ni..hahaha

Nur Hidayu Bolia said...

huhu..part tampar tu best,hikhik

kay_are said...

romantik tapi part last tu agak 18sg sikit.. garang!

Ainsha said...

tanya sama itu hud-hud.. aghhh, bakpe puitis ngat. *senyum angau*

~SaL IjOu~ said...

cinta jgn kau sembunyi..mataku kabur mencari~~~

come back here too~ =)

BlogS of Hariyanto said...

hadir lagi menyapa sobat :-)

MaYa MustWany said...

hahahah akhirnya sangat brutal..kan..

fadh leyanie said...

semuanya kamu punya pasal.kamu punya pasal aku kenal erti cinta.ahah ! :D

E'in said...

fall in love kah?

Mizz ErMa said...

amboi..jiwangnya nukilan cik teddy..hehehe

tirahzairi said...

kan dh kene bongok...

Sigaret Perisa Kafein said...

Aku baru mahu tanya, kenapa semuanya tentang 'kamu'. *gelak*

Aku suka yang ini. Sedikit longgar, tapi baik.

-AsaSiaga-

Dalila Samsudin said...

tampar kamu ! Ahahahah xD

Hunny Kitty said...

teringat seseorang...~

zulhilmi tempoyak said...

:( ble nk hapdate.

zulhilmi tempoyak said...

update la.. sket pon xpe.. :)

Amanina Sofea said...

singgah sini :)
ada maksud tersendiri.. suka ayat itu

Anak Timur said...

jiwang tu..hehe

Collagen Powder | ESP – Soy Protein Isolate Powder | GLA Complex | Omega Guard | Vita-E Complex | B-Complex | Vita-Lea | Alfalfa Complex | OsteMatrix | VIVIX | Vita-Lea for Children | Chewable Vita-C 100mg | Zinc Complex | Lecithin | Nutriferon | Meal Shakes | Herb-Lax | Cinch Shake Mix | DTX Complex | Sustained Released Vita-C 500mg | Performance Maximum (Pure Hydration Drink) | Garlic Complex | Advanced Joint Health Tablet | Peppermint Ginger Plus | Cinch Energy Tea Mix | Caratomax | Herbal Blend Multi-Purpose Cream |

Mizz ErMa said...

da xde nukilan baru ke cik teddy? ke tgh on da way? hehehe