Apr 3, 2012

Dari Hati


Kata maaf yang terucap di bibir belum tentu
dapat meruntuhkan segunung amarah
tapi jika sekelumit ampunan itu dapat menyejukkan hati kau,
aku mampu ulanginya untuk berjuta kali...
Aku tak pasti sama ada kau masih hanyut dalam halusinasi
ciptaan aku yang berfantasi melalaikan itu
Aku tak mampu selamatkan kau dari kelemasan indah duniawi
Aku cuba untuk sabar dengan sifat yang tertampal melekit di badan kau
tapi lama-kelamaan aku mula diam memberontak
meronta supaya kau lebih mendalami kerak hati
Aku membanjirkan titisan jernih ini untuk meraih kefahaman kau
tapi mereka sendiri telah membeku dek lamanya sebuah penantian
Aku cuma perlukan selapang masa untuk dimengerti
bukannya pujukan yang semakin bikin aku merana di hati
Aku tak pasti sama ada aku harus terus menanti
sehingga jasadku telah ketandusan nyawanya berserah mati...

70 Pemisah Kata:

SAYA BUKAN SAMDOL said...

cheer up =)

P#eoniX said...

wah!!!hebat tul.....gambar mate tuh!!!heheheh....tulisan nye pon hebat gak....ahakz..

Selendang Merah said...

penantian kamu bukan sesuatu yg x pasti..ianya akan membuat kamu gembira suatu hari nanti...penantian bukan satu penyeksaan tapi penantian satu kehindahan..

Choki said...

Ada cite2 nk jadi poet ke? Cos it's good :-D

Syarafi[skyforce331] said...

ni memang betul2 dari hatii ni :)
gambar tu menakutkaaan~~ :O

CekbOlat-bOlat said...

sedih je kau syg .. npe ni ?

MawardiYunus said...

owh :)

Mr.She said...

amboi.. berjiwa sastera ye cik? kehkeh. :3

Akue Achik said...

apa ni?chenta?

Qil_H0shi said...

tersentuh bace entry nie., ~_^

aReLaN said...

sungguh mendalam maksud isi hari cikteddy ni

-SUPERGIRL- said...

its fully meaning inside dear !! e strong okay ?

anNaqia said...

ikut rasa binasa, ikut hati mati. :)

p/s : mata itu sungguh mengerikan.

Aqiim said...

"Kata maaf yang terucap di bibir belum tentu dapat meruntuhkan segunung amarah"


nice! :D

..cik hana.. said...

sangat mendalam luahan hati cik teddy..tapi apa pun,kita harus tabah dan redha dengan segalanya...

# panjangnya kuku jari dalam mata tu,hati2...nanti berdarah lak kan mata...hehe :)

Cik Puan Muda Umi said...

mendalam betul..pandai tulis ayat berpuitis gini,ada bakat nih..:)

Liza Razak said...

jgn sedih2 yer sis :)

Zakaria's daughter said...

bapak ayat sasteraaaa.
kihkihh

shahrazali said...

emosi x menentu ker cik teddy???kata-kata hari yg sungguh memberi kesan mendalam...

Rapunzel Cikilolo said...

rilek. setiap perkara pasti ada hikmahnye.

Rapunzel Cikilolo said...

kalau dia taknak berubah jugak usaha cara lain. should be, akan ade penyelesaian..

Ana Farhana said...

smile :)

Ayie Abas said...

wahhhh!!! cik teddy ada di dlm mata sambil tersenyum..tgn terkeluar pulak tu....awesome laaa..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

Thats creepy...siap kuar jari lagik dari dalam mata...

nice wording...jika ditujukan pada seseorang...pasti menusuk ke tulang htam...

Ejam said...

hurmmm... siapa 'dia'?

nuyui a.k.a miss YUI said...

ayat mmbri makna mndlm..suka2..

faiz fakhirin said...

wow, puitisnya cik...cik tujukn pada someone or just puisi rekaan cik?

O CIKTEDDY said...

@faiz fakhirin emmm..inspirasi drpd dunia.huhu

ghost writer said...

macam tak berbaloi mengeluarkan airmata untuk orang yang tak akan mengerti.

syahirooAhmad said...

Ohsem.. dalam sedih2 sempat create bahasa2 puitis sebegini.. :)

kuatkan semangat.. sabar ye geng..

C i k P i p i T e m b a m said...

mendalam betul. pinjam ayat nk buat novel . kahkah.. dik , akak tau dik ada msalah. tp chill k.. lelaki ni mmg cmtu... kita dh byk brsabar. kita bg pluang berulang kali tp dia tak gunakan sebaik mungkin. akak penah alami.. sampaikan hati akak berat nk lepaskn dia.. satu masa tu akak dh x tahan , akak trpksa tgglkn dia.. lapang dada tauuu

Ezad Skytech said...

masih cuba nak pahamkan ayat2 mcm ni...mmg ada maksud yg mendalam...

> sabar ye..setiap masalah tu pasti ada jalan penyelesaiannya..

Azlan Strider said...

uiks...ganas gak gambar cik nie..hehehe

Regards,
-Strider-

Aida Omar said...

suka tang ayat Kata maaf yang terucap di bibir belum tentu
dapat meruntuhkan segunung amarah.. sabar eh dear..

kay_are said...

gambar tu cantik =) em.. memang susah r kalau nak kite je kne faham sesorang tu, tapi sesorang tu tak nak faham kite.. sabar je r ye..

Romeo Laut said...

Maaf seems to be the hardest word. Hahahah. Kalau senang, singgah2 ke tempat saya..

amy syahiera said...

gramatis ayat sys ,
dalam gile maksud dea ,
btw , suke gambar mate tu ! :D

mama pipie said...

takutnya tggambo tu

Mizz ErMa said...

uhh..sarat tol maksud tersirat cik teddy nih..siapakah gerangan yang cik teddy maksudkan itu?

Boni JLL3 said...

hurm.... sabar yer.. setiap yang terjadi tu pasti ada hikmahnya..kuatkan semangat k. Chill!

TiraPengemis said...

sy minta maaf xleh BW selalu...busy...sobsss...

Rulita.park said...

wow dalam sekali makna puisinya.. ><'
like like like,huhu saya banget juga ini puisi ><'

Rasyidah Waheeda. said...

best ah ayat tu, mintak izin nak copy kat kawan boleh? :)

O CIKTEDDY said...

@Rasyidah Waheeda. boleh =D

dear yayah said...

wah, indahnya bhsa.. wlpn sy nih xpndai bermadah, tp ayat2 ni btol2 sayu je rse.. gud job dear

si kiut lavender said...

kagum sebentar dgn gambar tuh..:)

be strong dan teruskan minta maaf slagi mampu..
org tgh marah biarkan dia reda/tenang dlu keyh...:)

APi said...

engkau merana sendiri namun dia masih tidak mengerti akan hakiki..

MaYa MustWany said...

fuhh mendalam mksd nya

pic tuh dh macam lang khong lak rsanya.

loveheaven07 said...

bagus puisinya, happy day :D

AlyNn NyzAa said...

takut tgk gmbr...tp mcm smart je..mcm mne ea nk wat camtu?? :D

Ckin Kembaq said...

touch deep in my heart.....di suatu ketika dahulu....

HeNRieTTa JoSe said...

ps....rietta memang selalu layparking at library....hehehe....

♥AieN ChoiN♥ said...

chill ! nice dear....

Sis AI said...

Hmmm... Trdiam sribu bhasa. Bkn sbb trasa, tp sbb mrenung balik hidup lmpau yg ada kna ngena dgn situasi mcm ni..

ijam ismail said...

bw here..follow u

Shaznina Sofia said...

maksud yg sgt mendalam nyh..

Eein Azryn said...

sabar ye. gambar tu menakutkan. ^^

misyamissyou said...

nicely put in words..but cheer up syg..let the sadness go..embrace the happiness

nur_za said...

mak aih..berpuitis yer dia..hee
jmpt komen entry bru nur
ceritaladiespurple.blogspot.com/2012/04/zaman-kanak2-tora-datang-lagiyea.html

PotiaCasaDelarossa said...

────(♥)(♥)(♥)────(♥)(♥)(♥) __ ɪƒ ƴσυ'ʀє αʟσηє,
──(♥)██████(♥)(♥)██████(♥) ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɧα∂σѡ.
─(♥)████████(♥)████████(♥) ɪƒ ƴσυ ѡαηт тσ cʀƴ,
─(♥)██████████████████(♥) ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɧσυʟ∂єʀ.
──(♥)████████████████(♥) ɪƒ ƴσυ ѡαηт α ɧυɢ,
────(♥)████████████(♥) __ ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ρɪʟʟσѡ.
──────(♥)████████(♥) ɪƒ ƴσυ ηєє∂ тσ ɓє ɧαρρƴ,
────────(♥)████(♥) __ ɪ'ʟʟ ɓє ƴσυʀ ѕɱɪʟє.
─────────(♥)██(♥) ɓυт αηƴтɪɱє ƴσυ ηєє∂ α ƒʀɪєη∂,
───────────(♥) __ ɪ'ʟʟ ʝυѕт ɓє ɱє.

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

alamak... seghiau is tgk gambaq tu... adei~

Wafa Irdina said...

cam sedey je puisi ni
em..jgn sedey2 naa
Allah kan ada
:D

teha said...

y ? xmau sedey2 oke :)

afzalsukasuki said...

cantik susunan bahasa tu :) pandai gak teddy berpuisi ye? :)


p/s : suka tok delete entry semalam?nape ye?hehe

-Incek Fik- said...

woww.. madah pujangga yang puitis bahasanya.. fik ni kalau ayat² sastera lampi sikit hahaaa..

Tapi fik mengerti dan boleh selami luahan isi hati Cik Teddy yang nak diekspresikankan tu hehee~ ^^

Woofer Storm said...

ayat awesome la..perghhh

#hanya satu pinta ku,tak perlu menanti pada sesuatu benda yang tak pasti.cuma buat diri kita berada kosong tanpa ada peneman,,cool^^

Teenager Housemaid said...

this is so awesome,cik...:)

moga semuanya baik-baik sahaja ya..:)

Detective Fiqa said...

hmm :)

::sorry baru blogwalking ^^

AinsHa=) said...

pergh, ayat puitis habis..dasat la. Gambar pun, ganas habis dieditnya. Pro lahhh..*thumbs up*

KaK LimAh Si SupiR said...

uishhhh..ngeri ouhhh tgk mata tuuu