Apr 26, 2012

Kugapai Tak Tercapai


played beautifully by KnnnKnz
Saat terindah saat bersamamu
Begitu lelapnya aku pun terbuai
Sebenarnya aku telah berharap
Ku kan memiliki dirimu selamanya

Alunan nyanyian Bams menari-nari dalam kotak hati yang teresak-esak menahan sedu...
Teringat memori indah bersama yang disayang, bagaikan diulit mimpi indah malam...terlena lagi dalam angan-angan..


Segenap hatiku luluh lantak

Mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu

Sungguh ku tak mampu tuk meredam
Kepedihan hatiku untuk merelakan kepergianmu

Kita terpisah bukan kerana ajalnya menjemput tapi kerana ego! Kerana kebodohan akal! Kerana ketidakwarasan jiwa! Bodoh sungguh! Masakan ikatan darah ini mahu diputus begitu saja..kerana mulut puaka orang, kerana dengki hati longkang saudara!

Ingin kuyakini cinta tak kan berakhir
Namun takdir menuliskan kita harus berakhir

Mulut menahan kata maaf yang mahu diucap...bibir mengetap menahan amukan amarah...tangan dikepal memujuk hati sabar...
Beginikah akhiran yang kita mahukan?
Bahagiakah kita?
Redhakah Allah terhadap kita?
Ujian mendatang untuk diterima pasrah,diharungi payah bersama,menguji tabahnya jiwa,mencabar ikhlasnya hati...

Ku tak sanggup tuk merelakanmu

Inginku gapai sekali lagi eratnya genggaman kita bersama, betapa hangatnya pelukan sayang kita belaka, betapa mesranya senyuman yang dipaku diwajah..inginku gapai segalanya namun aku hampa bila akhirnya..setelah sekian lama mencuba...tak tercapai jua~
pss :: Tak tahu nak komen? Just use this ~> Allah swt knows better ~
pss :: Akhir2 ini aku temukan blog merupakan teman curahan terbaik.Bosan kan?Maaf ye =D
pss :: Aku takde idea nak buat entri jadi aku publishkan karya2 yang terbuku di hati =D

79 Pemisah Kata:

Sis AI said...

Hmm.. Ni msalah kluarga ke? Nk ckp Allahhua'lam pun, sy cuma brhrap sis dpt harung sgala cabaran yg mlanda dgn tabah, dan mudah2han Allah prmudahkn urusan sis!

Rulita.park said...

OMG ya allah :( aku juga sedang merasakan hal yang sama.. semoga anda kuat.. hmm coba dengerin lagu tak lekang oleh waktu kerispatih sama lagu sammy simorangkir-kesedihanku.. bagus deh >< visit me also ya :)

faiz fakhirin said...

as cik required...allah know better..hehehe...

Rapunzeel Cikilolo said...

sudi bce luahan perasaan kamu. be strong :)

Mohamad Azizi Md Said said...

fiuh. giler cool sastera dia. :D
meh nak menuntut asasi ilmu sastera jap dgn cik ^^

P#eoniX said...

lege kan lepas semuanya...sabarlah ye hendaknya...moga-moga sinar kan kembali kesokan hari...

Lea Isnawi said...

hehe luahan hati eh

takpe, sy sudi je membace nya

:)

Akue Achik said...

have trouble with love?

huhu..

pa2pun, smoga kuat.. :)

Allah will always be with you..

Mr.She said...

seriously u have a talent cik. apa kate buat buku? then publish. then kaya. then bleh blanje sayeee! kehkeh :P

aReLaN said...

sabar la ye.setiap sesuatu yang berlaku ada hikmah dia.hehehe

Cara Pemesanan Trica Jus said...

yup...keep learning ok !

~SaL IjOu~ said...

iye..akan rehat agak lama..mencari ketenangan jiwa~ ^^

kamu..bertabah selalu ya~ =)

fArAh kUchEnGg said...

harap2 bwk bnyk besabaa yea.. laa tahzan :)

Cara Pemesanan Trica Jus said...

selamat berjuang kawan

hati~♡ said...

pls share with me... roger me... a.s.a.p ok~ :)

Abg Stalker said...

skt cinta ke dik. :)biasa la..da tua cm abg ni pun skt cinta lg.haha..tp cinta sejati la,jgn cinta monyet tau.apa2 pun,jgn gv up.yg da jd just give a damn.cri redha Allah,bls jasa ibu bapa,berjaya dulu,hbskn stdy itu lg pntg. :)

Amyra Who said...

memang blog tempat terbaik untuk mencurahkan selepas berdoa kpd Allah. sabar ya sahabat n_n kuat! kita kuat! hee

ஜ miss klanika ஜ said...

luah la apapon jua. ini blog kamu. neway be strong. kalau hal keluarga nie takde pengalaman pulop nk kasi advice. cinta tahu la.

tirahzairi said...

mood blues ke mood xtaw nak post ape? hehehe...

pha is said...

semoga dipermudahkan-Nya atas segala urusan...

khairul said...

cer citer kt abg

Azlan Strider said...

gaya penulisan dah macam professional writer plak..hehe..hehe

Regards,
-Strider-

GaRy™ said...

sabar yer... dugaan kot.. hari ni hari teddy, esok hari diorang pulak.. Allah memberi ganjaran kepada orang2 yang sabar... :)

sis92 said...

hmm macam ada masalah kalau dibaca penulisannya ni ..

Rafflesia™ said...

walau apa pun yg terjadi. semoga kak tabah hadapi.. Allah s.w.t hanya akan menguji kita dengan kemampuan kita.. insyaAllah... -.-

Detective Fiqa said...

heyy akak. setiap orang akan diduga termasuk saya :0
fiqa harap akak bersabar yee.

be happy :) and be strong!

Shaznina Sofia said...

semoga ditabahkan hati ye cik teddy.. allah sentiasa ade.. :)

lisa said...

be strong sis. Allah takkan uji hamba dia dengan ujian yg tak mampu ditanggung oleh hamba2Nya.

:-)

aRa ❤ aFiq™ said...

ada mslah ka ? setiap yg blaku ada hikmah nye :)

JR said...

Apa masalahnya dik hingga hati seperti remuk redam hancur berderai? Jika masalah dgn manusia ingatlah bahwa tiada manusia yg sempurna. Kesatkan air mata dan cuba baluti luka di dada, kerana di setiap kegelapan pasti ada cahaya di hujung terowong, insyaalllah....

Muttallif said...

Walau apa pun, saya doakan yang terbaik untuk kamu.

Bahasa melambangkan pemikiran akal yang datang kerana permintaan hati.

Apapun, sememangnya Allah swt knows better.

adan said...

Teruskan maju kehadapan erk..Semoga Allah sentiasa melindungimu..

si kiut lavender said...

skl tahu kamu kuat
bersabarlah...
semua yg berlaku pasti ada sebabnya yg tersendiri

cik mun said...

take care ye dear..
Allah swt knows better..

Ayie Abas said...

cik teddy nih berpotensi jadi penulis...:D

Cik Puan Muda Umi said...

macam ada masalah je ni cik teddy..harap bykkan bersabar ok..;)

Ninaaa said...

Jgn bersedih tabahkan hati. InsyaAllah semuanya akan pulih seperti biasa. Bersabar ye?

akuamir said...

hasad dengki .. :O

Afiq Ah said...

indah

Riswin Zahari said...

Setiap dugaan ada hikmah.
Banyakkan bersabar... ^_^

Ayumi Comot said...

orang nmpak kite kalah, alami byk kedukaan lam hidup, tapi bg Allah, itulah kemenangan kiter andai kiter redha terhadap apa yg Allah uji:)

wish u the best of luck in life:)

Nana said...

ada masalah ke dik?sadis je bunyinye..

eva said...

Allah swt knows better


hehe nak letak word tu.. sbb mmg betull Allah jer yg tahu apa yg tersirat dlm hati kita kan.. ;)

jgn pasrah dik.. hehe

xila riston said...

tabah dik tabah!

Boni JLL3 said...

walau apapun yang terjadi..awak kena banyakkan bersabar yer...kuatkan semangat awak tu...segala tu adalah ujian dariNya untuk menguji sejauh mana ketabahan dan kesabaran manusia...

AmyZana said...

Bunyinye mcm ade masalah je.... luahkanlah dkt Allah :))

EruzuLiyana said...

sabar tabah cekal kuat! kami taw OCT hebat :)

shahrazali said...

segala yg berlaku adalah ketentuanNya.......apa pun terjadi,,bersabar la cik teddy,,huhu,,,

P#eoniX said...

x semestinya orang lain x memahami kite bermakna kite perlu down...tul x???simpan senyuman untuk saya yek...heheheheh;)

wan niahix said...

apabila dinda teddy sudah beraksi dengan puitis nya...

hehe...

^_^

main2 je...

afzalsukasuki said...

Allah takkan mengubah nasib sesuatu kaum melainkan mereka mengubahnya sendiri *eh macam tak kena je ngan entry ni :P

sabarlah teddy, bukan teddy sorang je pernah rasa macamtu. org takkan senang kalau dapat lihat kita bahagia. ada je cacat cela di mata mereka

teha said...

sabar jee syg :)

Amirah Zulhijjah said...

sabar ye sis...ada hikmah disebalik semua ujian..:)

C i k P i p i T e m b a m said...

sama dgn kita.. msalah keluarga.. Ya Allah , permudahkanlah urusan kami yang sedang menjalani cinta :'(

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

is baru sempat singgah hari ni.. terbizi set.. hohoho (^____^)

amy syahiera said...

mcm ade prob je sys ,
sabar la ye ,
ALLAH sentiase ade disisi :D

Alieza Dayasari said...

leeza suka terjah sini atas satu sebab....
alunan muzik sejiwa dgn bacaan entri....
masyuk...

Ejam said...

knp ni dik?
rindu si dia?

Juliet_iRa~" said...

kisah benar ke ni cik?

apa2 y blaku ada hikmahnya..:)

kita sbg hamba Nya kena sentiasa bermohon agar dipermudahkan dan diberikan y tbaik..

mudah2an...

AinsHa=) said...

macam entry putus cinta je... sabar je lah...

O CIKTEDDY said...

ini bukan entri putus cinta.harap maklum!huhu

APi said...

apa yang terbuku di hati itu lebih telus..
jadi bagi aku itu lebih baik.. =]

FEDO said...

Be strong, you are the champion.

♥e'in♥ said...

hmmmmm sabar ye..

Wafa Irdina said...

any problem mengadulah dengan Allah
be strong yee gurlz...
huu
:D

Woofer Storm said...

cinta sesama manusia jangan mencintai mereka melebih manusia melebihi cnita pada allah..bila tiada harapan,kecwa tidak kemana kerana kita tau tuhan itu sentiasa ada..

#be cool ye..

chemay said...

kadang2 luah kat blog pon boleh buat kita rasa lega.
be strong k dear?
:)

dear yayah said...

ada mslh ke dear? in sya saya doakan segala2 berjalan lancar.. la tahzan.. Allah sentiasa ada utk awk :)

Mizz ErMa said...

haa, betul tu cik teddy..sesungguhnya, Allah s.w.t knows better..hehehe ala, karya cik teddy taruk karya2 pon ok tp kalo cik teddy taruk xtvt harian cik teddy lg ok kot? at least, boleh la jgk sy tau perkembangan terbaru cik teddy..hehehe

Teenager Housemaid said...

kak m rasa, cik ni sangat berbakat dalam penulisan..:)

apa-apa pun, Allah knows better.. :)

babycomel said...

jgn risau, masih ramai yang sudi meminjamkan mata & telinga untuk mendengar luahan hati awak tu.. kita kan kawan..

Obat Tradisional HIV AIDS said...

Perkara gampang tapi orang nak mudah melaksanakan....:D

Ckin Kembaq said...

bersabar dengan ujian.. inshaAllah dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang cik teddy.. ^_^

Ckin Kembaq said...

bersabar dengan ujian.. inshaAllah dengan mengingati Allah, hati akan menjadi tenang cik teddy.. ^_^

۞ s.m.i.l.e ۞ said...

Salam. laamaaaaaaaaaaaaaa sangat saya tidak melawat kalian, semoga terus menulis dengan senyuman ye... ◕‿◕

kiwi_sengal said...

sedehnya baca entry neh :C

EL MARIACHI said...

abang bro pun suka lagu ni...

Aida Omar said...

Ujian ini semestinya padan dengan kemampuan cik teddy.. harap cik teddy tabah mengharunginya..

ABU said...

Allah swt knows better :)