May 3, 2012

Arjuna Dengan Lolipop


Seberang sungai Rumoi aku duduk sendiri.Bertemankan choki-choki campuran coklat putih,aku mengeluh.Menikmati coklat kegemaran tetap terasa kurang nikmatnya dek tidak berteman seorang manusia.Aku menggatal pula dengan aliran sungai yang dihias molek dengan guguran dedaun dan bungaan. Ouch!Tercucuk dahan rapuh pohon yang patah,yang mengikut tangisan sungai Rumoi tanpa rungutan...lurusnya!

Seberang sana pula, kornea ku terfokus pada seorang anak kecil.Jelas dia terlalu asyik dengan lolipop yang berada dalam genggaman jemari kanannya, mencair dek salivanya.Di tangan kirinya pula tersimpul tali belon merah yang terapung di udara.Dengan tidak semena angin menderu menerbangkan belon itu  namun tak pula dihiraukannya.Sadis! Kerana nikmat yang sedikit,dilepaskan pemberian ikhlas orang.

Choki-choki ku habis.Aku mengeluh.Tiba-tiba anak lelaki tadi menghulurkan sebatang lolipop berperisa oren padaku.Aku teragak-agak mahu menerima tapi pabila melihat senyuman ikhlas diwajahnya,aku ucapkan terima kasih.Aku tundukkan kepala.Mengeluh lagi.Aku tegakkan kepala.Anak lelaki tadi menghilang.Mana dia?Tiba-tiba tanganku terasa kosong.Mana lolipop pemberian anak lelaki tadi?

Aku terduduk,tersandar pada pohon sakura..menanti gugurnya bungaan bahagia untuk diraih.Lolipop dan dia.Kenangan bersemi utuh.Dialah arjuna dengan lolipop oren.Yang dulu pernah dikongsi bersama.Takkah dia sedar dirinya dinanti sang gadis merindu?Walau angin menderu hebat,walau laut bergelora membadai..dia tetap sang arjuna lolipop nantian sang gadis.Tetap selalu buat selamanya...~
Entri kesinambungan dari ::
  Kasih Seorang Sahabat
  Free 18sx(bukan lucah)

p/s :: Semua entri diatas mengisahkan orang yang sama...

83 Pemisah Kata:

Ayie Abas said...

arjuna itu akan hadir apabila telah sampai masanya..percayalah :)

cik ika said...

jiwang seh..da cm novel da..

aReLaN said...

rindu kat arjuna lolipop oren rupanya.hehehe

Cik FaRiZaM said...

singgah and follow sini

afasz

Choki said...

Pengunaan bahasa yg bagus XD (Mcm cgu BM plak) Suka3

c'axoera ヅ said...

hrmm terlalu banyak gegula ngan choki² ni :p

Mr.She said...

acane nak paham? sastera tahap PHD ni. hewhew :D

EruzuLiyana said...

choki2 peberet zaman kecik2. :D

Noraim said...

kenangan lama terimbas kembali ke ni? huhu.

dear yayah said...

ouch.. so sweet la dear.. kinda poetic

C i k P i p i T e m b a m said...

orang yg sama ? jeng3... hehe... next2

aRa ❤ aFiq™ said...

ececeh.. dpt lolipop oren tu.. sweet jew :)

eLLa n aLia said...

lolipop oh lolipop..

Aqim said...

sy kadang2 kurang faham dgan apa yg awk tulis tapi selalu tersenyum bila baca entri awak. mungkin sebab sweet sangat kot. hahaha

Mizz ErMa said...

mengisahkan org yg sma? mksudnya? jeng jeng jeng..hihihi

lisa said...

macam ada something bila budak lelaki tu bagi lolipop pada awak :)
berkaitan... arjuna :)

JR said...

Pasti akan ada satu hari Sang Arjuna itu datang membawa sebungkus lolipop untuk dikongsi bersama dewi hatinya bernama Cikteddy...

AmyZana said...

buat sendiri ke ? suke ayat2 yg digunakan dlm cerpen nih :))

FEDO said...

LOLIPOP PERISA VANILA TAKDE KE? :)

Telor Power said...

:)

xila riston said...

sangat suwettt kata2 anda ><

kiwi_sengal said...

fuhhhh berbahasa sungguh..i loiikeee

Anyyss Shuhaimi said...

ne boleh choki2 ganti dgn lolipop..aish

Boni JLL3 said...

wah..ada bakat buat novel ni.. penggunaan kata yang sangat indah

shahrazali said...

haha...comel jek cite cik teddy ni...

Aida Omar said...

indah sungguh bahasa dari cik teddy nie.. seronok membacanya.. pasti suatu hari nanti sang arjuna akan muncul bersama lolipop oren nya.. :)

CekbOlat-bOlat said...

zaman kecil2 dlu ? jeng3..

Muttallif said...

Wow...kisah cinta yang dinantikan...Si arjuna ditunggu oleh sang Dara :)

Apple said...

Lolipop dan sang arjuna, dua kombinasi berbeza. kerana arjuna sudah dewasa, lolipop kisah lama. Namun hati tidak layak berduka, kerna arjuna pasti akan hadir bersama kumpulan k-pop pula. Sama2 trip2 comel, makan lolipop bawah bulan purnama.

P#eoniX said...

nak coki-coki coklat putih...hakhakhak...

Mizz ErMa said...

aku lah arjuna, yg mencari cinta~
chewah, tetiba teringat dengan lgu arjuna..hihi

AinsHa=) said...

coki-coki, lolipop..gabungan dua subjek yg suweett...hehehe

tirahzairi said...

perghhh dlm mksdnya...hehe

khairul said...

sapa arjuna tu siti

CikZaitul said...

dia datang..dengan lengang lengguk nya...dia datang..hehehhehhe



nice blog..da macam novel..terrer lah..

Alieza Dayasari said...

menanti arjuna ker......
ermmm......

~SaL IjOu~ said...

hye cik adik yg hebat menyusun kata~
mekasih selalu sudi jenguk kita~ ;p

faiz fakhirin said...

wow, romantiknya cik..siapa agak2 lelaki tu ek..hehehe..

p/s : sory lmbt dtg menjenguk..bizi sikit..hehe

♥e'in♥ said...

e'eh.. nape nie sedih2....

Alifah Mu' Mirah said...

romantiknyaa . klu d takdirkan arjuna tu akn kembali jga :D
[ cik teddy dah ble jdi pnulis ;) ]

Amyra Who said...

menunggu sang arjuna. kita cukup berani kerana sanggup menanti seseorang tanpa dia tahu mahupun org lain kan. gudluck! n_n

Cik Puan Muda Umi said...

gaya penulisan cik teddy memang best..dari atas baca smpai habis,boleh bayang dalam kepala,tercucuk dahan rapuh,ada ank kecil pegang lolipop pastu belon trlepas..haish taktau la nk cakap mcm mna tpi memang best..;)

teha said...

ehem ehem :) hahaha !

ABU said...

pandai buat entry2 macam ni.. msti rajin baca novel ni kan..

Woofer Storm said...

cantik je ayat,ni nak minta buatkan kelas susun ayat..boleh tk?ehee

Ayumi Comot said...

kreatif...nmpak comel tp cam ade mksud tersirat:)

ciK LyndaWawa said...

hehehhe..tak sabar tunggu kehadiran arjuna ni.......=]

kay_are said...

teringat zaman kecik2 dulu ke ape ni? ke mimpi.. rase yang leh bagi lolipop oren tu tuan kedai lolipop r.. mungkin die kot arjuna tu.. =P

sikecikyangcomel said...

so sweet ..suka lolipop jugak ye?same lah kiteee..:)

eva said...

wahh mendalam dan romantis.. tp mcm ada seram pun ada gak.. sbb dia hilang haha..

Prettywrite said...

auw sweetnyaaa..arjuna mana makan lolipop ni cik?hehehe

Cik Nurul said...

suke lolipop gaaakkk!!! ^^

amy syahiera said...

da macam mini novel pulakk ,
boleh jadi novelis nie :D

Wafa Irdina said...

mgkin itu tanda
dialah jejaka idaman
lalalala
:D

Zul Fattah said...

haha.. bahya doe lolipop.. otak laki pikir lain nanti!!.. haha...

Rulita.park said...

sweet hehhhe :D lolipop lolipop :) :) nice post ehehe aku suka juga chokky2 :D

O CIKTEDDY said...

@Zul Fattah lorh..knp ngan lolipop?ape ni ape ni..adoi -,-

A I Y R A said...

cweed (:

syafiqakarim said...

arjuna bakal bawa kan lolipop dan merisik.

Ninaaa said...

Too sweet to handle!

Obat Alami Hipertensi said...

:)

Awan Nina said...

perghhh sedap sehh cara susun ayat . nice nice . seghius suka <3
done following you >,<

adan said...

nice.. arjuna tu tengah makan lolipop sorang2 skrng ni.. barangkali la..

i luv u said...

numpang nyimak ya,,,

MAMPIR ya..
kunjungan pertama :D

BlogS of Hariyanto said...

hmm yang lagi merindu :)

Azlan Strider said...

arjuna tu tak hulur lolipop kat sy pun..arjuna tu sexist laa..hehehe

Regards,
-Strider-

Zhaf Onez said...

anda di tag di sini http://www.zhafwanbasheer.com/2012/05/blogger-forum-caricybercom.html

SaddLone said...

kadang2 choki2 takleh diganti oleh lolipop! :D

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

suke dengan komen yang atasssss sekali ( yang tu jer yang terbaca... ) (^___^)

Selendang Merah said...

setiap baris ayat membawa maksud yg tersendiri...menunjukakn si gadis sgt setiap menungu sang ajuna yang ntah dimana..namun ati si gadis bergitu utuh menunggu selamanya...nice..:)

Nurul Akmal said...

Wah sedap tu choki&lolipop..

Salam kenal..:-)

nur_za said...

fuyoo..penuh maksud tersirat la

nur_za said...

fuyoo..penuh maksud tersirat la

cha'e said...

arjuna bersama lolipop. . comel!!

Camy Alya said...

sedih pulak rasa. haih -_-

Zaza Ridzlan said...

ok, sungguh indah cerita ni zaza baca =)

Teenager Housemaid said...

tetiba terasa nak makan lolipop tapi tak nak perisa oren nak perisa strawberry... :)

Ckin Kembaq said...

pabila rasa hati mula dikoreksi.... ^_^

Mizz ErMa said...

rindunya kt cik teddy..ecece, boleh mcm tu? hehe cik teddy dpt smbg stdy kt ner? misti xcited kan? =)

akuamir said...

tabik hebat giler ayat yang sangat detail,,haha

FEDO said...

hehe..puitisnya ayat...hihihih

ciksukaberangan said...

pehh. ayat... mantop! :D

septiandi said...

nice share :)