Jul 5, 2012

Rahsia


"Siti suka warna pink?"
"Tak..suka hitam."

"Kalau ada masalah,Siti suka buat apa?"
"Tidur"

"Siti ada apa-apa nak kongsi?"
"Tak."

"Siti suka luahkan ke pendam?"
"Pendam.Tak suka kongsi.."

"Kalau macam tu,Siti kena belajar berkongsi...bla..bla..bla.."
"Ouh..hmm.."

Perlukah aku dirungkai? Perlukah aku ditafsir?
Bukan aku tak percaya, cuma aku perlu masa...
Masa yang cukup lama untuk mula...
Mulakan perkataan untuk dikongsi sama...
Tak perlu dibuka ikatan rahsia...
Bukan aku tak sedia, cuma aku lain dari yang biasa...
Aku tak suka heboh sini sana...
Cukuplah dengan nama Siti Khadijah yang dikata..
Seorang gadis yang juga seorang manusia...
Gadis normal yang sedikit berbeza, agaknya...

62 Pemisah Kata:

Aida Omar said...

memang berbeza dari orang lain.. yeah!! kekal dengan identiti sendiri itu adalah lebih bagus :)

Aishah Jahirah said...

tak semua perlu dirungkai...kdg2 lebih elok dibiarkn misteri..;)

Azee Hana said...

saya rasa,,kita serupa la..huhu..nway,,awak ditag..http://azievanilla91.blogspot.com/2012/07/cik-buaya-1st-giveaway-choose-your.html

chinta qiela said...

seorang gadis yang pendiam . yeah ? hmmm .

penjajah minda said...

ada yang boleh dikongsi.ada yang tak.masing-masing punya cara.

Leeya Hezlin said...

hmm sometimes kita tak nak berkongsi dengan sesiapa sebab hal itu adalah terlalu peribadi..
dan bukan senang nak beritahu orang lain..juga bukan mudah kita nak percaya seseorang itu untuk menyimpan rahsia kita..
so,bagi saya lebih baik simpan sendiri.. :)

p/s : have a nice day cik teddy..

Uchi kay-f @hmad said...

manusia perlukan masa tuk berubah kan...(^_^)

KorN said...

kekadang kite kena share untuk tenangkan perasaan tp terpulanglah. lain org lain caranya

afzalsukasuki said...

ada benda yang boleh dikongsi dan ada yang hanya untuk kita sendiri. contohnya berus gigi dan sotong kering. tak gamak la jemah nak kongsi!

Akem said...

siti suka makan coklat?
kite nak belanja awk ni.
kalau tak suka, bagus la.
hahaha

Zul De Alexis said...

wah unik siti nie ada ciri wanita idaman guwa..eh!..ehehe

Cik Kay Jue said...

kadang2 kita lebih selasa pendam kan untuk mnjaga perasaan org di sekeliling kita... :)

JaNnaH said...

kongsi kenderaan ke tempat kerja dapat mengurangkan pencemaran.. hohoho

Shafuan Kechik said...

ini pun dikira kongsi jugak la ^^V
kalu nk kongsi apa2.. aku sudi mendengar..

eyjalukman said...

sngt susah nk share problem . tp pendam pn sakit juga :3

sedutzone said...

suka simpan rahsia ek?? ermm....

Chic Na said...

cik teddy ni perahsia kot orangnya.. :)

Boni JLL3 said...

dan itu menjadikan awak unik..hehhe

Nur Aischa said...

wahh cik teddy seorang perahsia ya?? takpa, biasalah tu kan. kdg ada juga perkara yg kita kena rahsiakan, biar Allah je yg tahu. asalkan kita happy. hee :D

wan niahix said...

tak semua rahsia perlu diceritakan kat orang... tapi bila dh nk berkongsi biarla kita ikhlas... hehe...

Dinda jgn sdh2 tau... hehe...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

Apple said...

Cik Teddy masih belum ingin membuka dirinya. jadi biar yang lain mulakan, dan bila tiba masa beluncas menjadi rama-rama, kita kana sama2 mendengaar dari Cik Teddy.

ABU said...

sama mcm aku.. aku suka pendam.. ada problem aku tak kongsi.. aku dok senyap je.. sampai tidur.. :)

Telor Power said...

kadang kala ia sgt membantu walaupun sedikit. dan kadang kala ia sangat serabutkan kepala

C i k P i p i T e m b a m said...

sama lah kita suka memendam. take time klu nk brcerita something, hehe..

ghost writer said...

ambil lah masa sebanyak yang kau mau.

Nurulee said...

Ee pun tak suka share problem dengan orang. Kdg2 nak share tapi entah, tak reti, tak tahu =)

http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/le-complain-day.html

hairy said...

hery xsuka pink..haha....

ஜ miss klanika ஜ said...

berbeza itu yg menarik (:

Alieza Dayasari said...

tak semua perkara itu boleh dikongsi...
so sy dh phm mgkin knp kwn sy menipu sy dn berselindung.

Noraim said...

kadang2 berahsia tu elok tp kadang2 kongsi tu pun tak elok jgk :)

nn lylyn said...

kadang2 xelok dipendam lama2..nanti memberi tekanan pada diri

Camy Alya said...

masanya akan tiba. huahua

Ayie Abas said...

ayie suka dgn individu yg punya identiti sendiri...

ya...kita x perlu jadi org lain...lebih baik jadi diri kita sendiri...bersandarkan cinta pd Allah dan Rasululluh SAW. :)

babycomel said...

kdg2 meluahkan tu mgkin akan memberi sedikit ketenangan. tp luahlah pada yg benar2 sudi mendengar biarpun dia kurang memahami.

Masha Meisters said...

lain org lain caranya kan? :)

berbeza dengan yang lain tu identt kita...our privacy rite :)

Sheda ucu said...

sorang perasia memang misteri tp sweet hihi..

kay_are said...

lain dari yang lain tu bagus.. baru r unik kan? so keep on jadi diri sendiri je sudah =)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

setiap orang ada cara tersendiri (^___^)

Ayumi Comot said...

semua org berbeza..itu yg mmbuatkan hidup ini hidup dan bervariasi..cube bygkn, semua org same je perangai, huh, bosan kan? hehehe..

kamu special~ :)

faiz fakhirin said...

cool cool cool

amy syahiera said...

hey sys ! amy pon suke pendam daripade luahkan ,
kite geng ! hehe :D

Woofer Storm said...

mari kongsi ngan sy meh..

Kotak Mancis said...

kekadang ada perkara bila pendam tu lebih baek... tapi kalu marah jangan dipendam lama2... nanti bila meletop parah :)

LaLa mhdnor said...

tak setiap masalah kita harus dikongsikan :)

Mizz ErMa said...

itu ler pasal, laen orang laen ragamnya, kan cik teddy kan? hehe

~SaL IjOu~ said...

itu uniknya kita..punya cara tersendiri yg buat kita berbeza dari yg lainnya~~

AinsHa=) said...

jadi diri sendiri je. itu lagi best. ye idak..kekeke

۞ s.m.i.l.e ۞ said...

setiap orang punya rahsia tersendiri, ingin berkongsi, ingin dipendam, itulah hak dan kelebihan masing-masing. Masing-masing sudah tentu mempuyai cara yang tersendiri dalam hidup mereka kan.. begitu jugak kita... hidup ini terlalu indah dan penuh rahsia...

۞ s.m.i.l.e ۞ said...

lama saya tidak berkunjung ke sini

Teenager Housemaid said...

:)
tak perlu berkongsi jika tidak bersedia..dan ya, menjadi diri sendiri lebih baik..:)

Liyaa Mf said...

Untuk share atau tidak, kena tengok perkara apa. Kalau sesuai dan rasa mahu share, share lah. If rasa lebih sesuai dipendam, then pendamkan saja. Tak salah. Kita punya cara maseng2 :D

E'in said...

ke adik xselesa lg ngan suasana baru? take ur time dear.. :)

amranaiman said...

xsemua menda perlu dikongsi :)

eva said...

sgt misteri dan terserlah kecomelan,org akan suka dan ingin mendekati awak dear :)

tirahzairi said...

kadang2, kita perlu dgr pndpt org lain..hehe

CikZaitul said...

biarlah rahsia :)

Mr.She said...

siti suka baca blog saya? eh eh eh. hehehe

EruzuLiyana said...

kita pon selalu pendam je bila ada masalah :)

BlogS of Hariyanto said...

Gadis normal yang sedikit berbeza...adakah perbedaannya itu adalah suatu rahasia :)

nia marlissa said...

kekadang kena share jgk kan

^^eKaTiKaH^^ said...

kite same. suke pendam :)

O CIKTEDDY said...

@Akem
cukew cukew!haha :P