Mar 11, 2012

Chit Chat Cinta FB ~

Assalamualaikum~
Hai.Shaye mahu bercerita nih.Tak mahu dengar takpe,baca je shaye tak marah,lagi saya suka + cinta.

The story starts when shaye mula daftar Facebook.Tapi ini bukanlah cinta muka buku.Ini cinta alam maya kabur.
Ops lupa pulak,shaye tak tahu kenapa tulisan ni jadi besar sangat,maaf la ye kalau awak2 tak suka.ihik ‎(♥♥,)
Ok sambung lagi.Lepas shaye daftar,shaye pun tak tahu nak buat apa dengan laman FB ni,sungguh shaye blur.Kesian kan (=_=).

Shaye ada approve seorang budak tu sebab dia banyak kali hantar mesej suruh saya approve.Macam bangang je budak ni sorang tapi shaye rasa shaye pun bangang sebab shaye pegi approve dia.

Tapi dia sangat berahsia.Sampai sekarang shaye tak tahu nama dia tapi shaye dah dapat korek sikit2.Dia belajar kat universiti baik2  ‎(♥♥,). Shaye tahu pun sebab haritu dia terlepas cakap.Dia suggest kat shaye supaya masuk universiti ehem2, alasannya bla bla bla.Padahal sebab dia belajar kat sana.Ceh,ada hati nak kelentong shaye.


Kadang2 dia suggest kat shaye suruh dengar lagu itu la lagu ini la...padahal dia nak shaye tahu yang dia suka lagu2 tu.Hmm...nak terus terang pun susah ek?Bila shaye tanya baru nak mengaku.Ape la awak ni  ‎(♥♥,).


Kadang2 bila shaye lama tak online,dia PM kat shaye dengan ayat kasar dia.. "Wei,mana kau ni?Diam je!". Tapi shaye tak balas.Lepas tu dia akan hantar lagi.. "Wei,lame kau hilang.Aku cari kau ni!". Shaye masih tak balas.Dia hantar lagi.. "Where are you?Aku rindu ko!". Baru shaye balas.."Aku ade je,apesal ko kecoh2 ni?"


Hee..memang seronok kenakan dia.Walaupun shaye muda dari dia tapi shaye selalu kenakan dia.Memang seronok!Tapi yang tak seronoknya dia akan cari idea untuk kenakan shaye balek (=_=)


Eh,tetibe shaye rase entri ni panjang.Lain kali shaye sambung tulis balek ok! ‎(♥♥,) Maaf sebab entri ni cuma entri merapu.Terima kasih sebab sudi baca.Shaye shayang awak semua ‎(♥♥,)


pss :: Shaye saja je bikin entri ni macam ni.Sakit mata tak nak baca?hehe..
pss :: Korang tak rasa citer ni tipu ke?haha

86 Pemisah Kata:

HeNRieTTa JoSe said...

Oooo....maen maen chenta muka buku note erk....hehehe....

Shaznina Sofia said...

ehh ! ntah2 dye stalker..
hati2 awak..

Shaznina Sofia said...

ehh ! ntah2 dye stalker..
hati2 awak..

Apple said...

shaye rs ad org dilamun hcnta.. hehe..

Ayumi Comot said...

huhu..ok je tulisan besar2..lg best nk bace..

oo...cinta muka buku ek? huhu

psst my secret said...

cam tipu jerk..ehekks...:P
sy pun kenal incik bf dri fb,.disebabkan fb sy xde skeping pn gmbr sy,yg ada hnya gmbr kartun n bunga2 tu buatkan kami rapat.jom ke blog sy :'D

aReLaN said...

ni btul ke tak sebenarnya ni???hahaha

btw, u r tagged

http://noruazuran.blogspot.com/2012/03/jom-jadi-gang-kami-blogger-malaysia.html

Aqiim said...

swetnyeeeeeeee! :P

yad'z said...

tengah fikir jugak ni.. cerita tipu ke betul ni. ahaha

lisa said...

dah mula rasa ni entri tipu lepas baca 'p/s:' kat bawah tuu -__-

Woofer Storm said...

ngaku je la awk syg dia kan?ahhaa

#senyum,tak perlu kata apa2..slmt mlm^^

Realname Hidden said...

done make u as my pelengkap..:)
terima kasih cikteddy..
amboi besaqnya tulisan..nak tumbuk bagi kecik2 je..hehe..
lebih kurang macam cinta muka buku je ni..taknak ngaku la ni ye??:) malu ar tu..hehe

JR said...

Bak kata lirik satu lagu lama (sapa yg nyanyi tak ingat):

Kalau hati sudah suka
Semua indah saja
Itukah tanda bunga kasih bermula
Di dalam jiwa

nuyui a.k.a miss YUI said...

haha..belit lidah sikit baca shaye..huhu

unieMARKS said...

macam manis jaaa cinta maya kabur ni =='

hani said...

aku rasa ini entri kisah benar.kan kan??

nak terus terang pun susah ek? bila shaye tanya baru nak mengaku. ape la awak ni. ceh, ada hati nak kelentong shaye.

hehehe..

amy syahiera said...

jyeahh !
sambungan please !
macm best je . haha .
rase mcm betul2 pon ade . haha :D

teha said...

ade laa sikit rase tipu2 tu.. hahaha !

Mizz ErMa said...

hahaha..comel pulak isi kandungan entry nih..betul ke cite nih tipu seata2 cik teddy? ke nie kisah benar? jeng3~ =P

Noraim said...

ehem2 siapakah itu cik teddy? hihi,

Cik Chokie said...

hahaha cam nganjing jek at budak2 yang suke tulis cam tu . huhu ohh tak rasa kena tipu . rasa macam terjadi betul3 :D

faiz fakhirin said...

waaa...cik dh terkena cinta muka buku tu..hehee

mohdhazlan Dreadlock said...

cinta muka buku gok cik teddy ni ..ahak

nk try pm ket eh ..bls dop eh ..ahhahha

Princess Nur Atieyqah said...

Awww die minat kat awookk letuu <3 heee

ekabukanmakcikkau. said...

citer ni tipu ke? ihh kuang ajau mu , aku baru nak ckp 'weh comel kot dia tuh,dia nak usha kau kot hahaa' -..-

Aine Ainun said...

Cik teddy oh cik teddy...dah tidoq ka? Lama x singgah sini...eheheee...
Saja jenguk...

Sihat ka?

anNaqia said...

ni cite betul ke?

Cik Orkid said...

Ececeh tu diaa :P

Ayie Abas said...

ermm...rasa2 nya laa si dia yg dimaksudkn cik teddy..mcm betul2 ada jer... :D

shahrazali said...

ada secret admirer la cik teddy.......walauweh....

misskonspirasi said...

selepas cubaan reload page kali 34 baru dapat komen ke blog cik teddy..ishish..kes ni penah sya alami..bukan stakat kat muka buku but realiti dunia nyata git..sbenarnya itu cuma taktik mereka nak ambik peratian u teddy..then i guest u pon ada minat gak nak menrik peratiannya coz sngaja memainkn dia dgn wat dek jea..huhu..hope u guys ada jodoh muehehe

misskonspirasi said...

selepas cubaan reload page kali 34 baru dapat komen ke blog cik teddy..ishish..kes ni penah sya alami..bukan stakat kat muka buku but realiti dunia nyata git..sbenarnya itu cuma taktik mereka nak ambik peratian u teddy..then i guest u pon ada minat gak nak menrik peratiannya coz sngaja memainkn dia dgn wat dek jea..huhu..hope u guys ada jodoh muehehe

Ckin Kembaq said...

citer tipu or citer benar...?haha

suzie rahman said...

salam..wah..ada bunga2 ni. xlama g cinta muka buku lah. haha. sweet entry ni.dh smbg gtaw gtaw erk..

Juliet_iRa~" said...

ehem2..siapakah gerangannya tu?;p

Munnafendy said...

cinta muka buku nmpk? hihi..apepun hati2

NOOR FATIN said...

waaahh sapa tu awak? sweet je. hehehehe

cik Kartun said...

macam real jep citer nie..
ehem2.. tiba2 sakit tekak plak hehehe :D

Gadis mutiara_Solehah said...

macam real je?haha^^

rafiq said...

anda dijemput!

http://darahmalaya.blogspot.com/2012/03/contest-budi-bahasa-budaya-kita.html

amirnawawi said...

Erk? Ni kisah benar ker? Untunglah ada orang suka kat kita kan. Tapi jangan terperangkap dalam cinta yang membinasakan pula.

p/s: Amir nak jemput adik untuk join kontest ringkas saya nih.. Hope u dpt join la ek.. :)
http://amirnawawi.com/kontest-dia-dihatiku-dia-idamanku/

cik mun said...

ni cite btol2 ke tipu2 ni..huhuhu

Aishah Jahirah said...

ni kisah benar ke tak benar ni cik teddy oi...berbunga2 cinta je tu...;p

wan niahix said...

dyer shuker awak lah tuew...

chemay said...

ececehhhh.
ada orang jatuh cinta laaa.
hehe
:P

Cik Puan Muda Umi said...

jage2 tau,cinta muka buku ni bukan leh caya sgt..hehe...kalau yg betol2 serius tu,bagus la..heeh

miszvr said...

haha..love this entry..is it true?? =)

dear yayah said...

cinta notebook ke? ahahaha.. ke btol ad secret admirer ni?

Teenager Housemaid said...

cik! akak suka tulisan besar macam ni..hahaha..:ppp


macam cerita tak tipu je..
ha! cik@ jeng jeng jeng..:p

cik ika said...

ada org jatuh cinta sudah

Anyyss Shuhaimi said...

macam ada jodoh je ni. hahaha!

myra azraff said...

JATUH CINTUN...‎(♥♥,)
hehehe

Detective Fiqa said...

hahaha kak. cinta muka buku :D
same dgn saya >.< haha

shahrazali said...

datang meminang ni...hehe...cik teddy kena tag ngn abg shah..

Zack Hazze said...

alamak...cinta muka buku drama berepisod laa plak...aiseh...shaye bace punye bace...rupenye ade shambungan...

CekbOlat-bOlat said...

wahhh, dh adee peminat la jijahhh.. ekekekek..

adakah die anonymous? fake ? ehm,jgn percya sgt taw :* *hug kembar*

::WafaIrdina:: said...

kiter bkenalan hanya dalam
laman muka kau hantaer pesanan suruh aku terima kamu ooooo
hiii
ternyaynyi lak pulak
ngeee

bess naa ad secret admirer
jgn terjatuh cinta dengan dy sudaa
tuk suka suki xpe
hee
:D

Realname Hidden said...

:)

-Incek Fik- said...

sandiwara apekah ini?

dilamun cinta di alam maya?

semutsengal said...

kita berkenalan dalam lama muka buku, bla bla bla bla.oh oh, ini cinta remajaku.

Pencetus Fenomena said...

sampainya hati awak curang dengan sy..sy sedih...kenapa cinta muka buku sy di tolak dan awk berlalu pergi...huaaaaaaaaa

Syasya Johan said...

ade-ade je 'shaye' ni.

Mohd Norafzal said...

hahaha ni nape plak ni CT? amboi kemain ye kowang kahkahkah

Boni JLL3 said...

heh heh heh..ada orang sedang dilamun cinta...so sweet.. :)

BlogS of Hariyanto said...

wow..kisah cinta bersemi di FB rupanya ya :)

Spudin said...

untung la ade org stalk..bhahaha

Azlan Strider said...

hehe..tulisan besar??hehe..xpe2..lagi senang baca..hehehe..

Regards,
-Strider-

xila riston said...

alololo comei tomei walopon rekaan ke apa ke...hikkks

Zakaria's daughter said...

bebelitt shiotttt shayeeee basheeee entry nehhh.
apeee nehhhh.
jangan lahh. shaye bashee dengan gaye shengauuuu lah masham ginii.

erkk. tiak masham

Ezad Skytech said...

hee...tulisan besar..tak kisah pun..
erk..citer betul ke ni..? :D

Rapunzel Cikilolo said...

falling in love ni :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

slalu offline je.. huhu

Liza Razak said...

dah macam lagu najwa latif pulak,cinta muka buku :)

cik lemon said...

betul ke ?

shoo shweeetttt

Mr. BLB said...

no komen. love is love. :)

sis92 said...

wah ada secret admire ni ^^

t.kasih sudi dtg blog sis :)

LAici KAng Ais said...

manja tul ckp shaye

Mizz ErMa said...

awat cik teddy lama xupdate nie, sambung chit chat dengan cinta fb yg baru pulak ke? hehehe

Ichsan Afriadi said...

Assalamualaikum, apa kabar kamu?

Pesanku, berhati-hati terhadap rasa yang mulai menghampiri, karena di balik keindahan ada rasa yang disebut dengan "perih"!

kim heeruul said...

bebelit lidah shaye bace...hehe

Nana said...

shaye kurang faham ler awak..shuba awak sherite kat shaye..

acheeqa farhana said...

wahhh..cinta mukabuku..cinta bru nak berputik..indah naa...hahaha

apepon, hati2 ye..skrg ni mcm2 bole jadi :)

Fara E's said...

perghh , memang sakit mata nak membacanya . haha

Papa Mifz said...

eleh bilo org tu ckp rindu baru nak reply kan...hehe

MaYa MustWany said...

sweetnya..trharu shaye gakk

ehhh silap..
hahaha..
mana tahu jodoh cik..amin

Saddila said...

kahkahkahkah kemain kasar. sengal je cerita ni aihh ^^,