Mar 26, 2012

Remuk Dirempuh Helikopter !

Assalamualaikum~
Air mata,kehadiran kau memang sudah ku duga tapi kelebatan kau tak dapat ku halang.Tak sangka kau ambil kesempatan ini untuk mencurah selebat-lebatnya.Seingat aku,kau diberi keizinan hanya selama 2 minit tapi kau dah mula membanjiri tasik hati dan wajah.

 Silap aku.Memang silap aku.Terlalu banyak yang aku inginkan,terlalu tinggi harapan aku hingga aku jatuh tersungkur kecewa sebegini rupa.Oh perit,oh pedih,oh sakit..oh! Oh remuknya hati,lagi remuk dari kereta yang dirempuh helikopter.

 Oh hebatnya rasa kecewa ini..lagi hebat dari kecewa kerana cinta.AKU KECEWA DENGAN DIRI AKU~ Teramat...kecewa.Oh tak mengapa.Masa menangis sudah tamat.Terima kasih kepada diri aku sendiri.Aku bangga!Kau cepat sedar bila kau mengelamun tak tentu hala.Kau cepat bangun bila kau sakit.

 Terima kasih la kepada mereka yang cuba ceriakan aku walaupun tak dipinta.Oh please,lepas ni kalau aku sedih, jangan cuba ceriakan aku.Aku tak perlu semua tu.Ada masa aku mahu menangis.Duhai teman, aku bukan anak patung yang ditetapkan untuk senyum sepanjang masa.

 Harap korang semua doakan yang terbaik untuk aku lepas ni.Aku mintak nak sambung TESL tapi entah la aku dah rasa nervous tahap seminggu tak ratah Milo.Nanti ada temuduga kalau aku dapat kan?Adeh nak terjabut jantung..Hmm sekian,I ♥ You ~



pss :: Korang update laju sangat,tak sempat aku nak terjah semua..Sedih la ~_~
pss :: Aku update sekali seminggu je..^,^
pss :: Tak pernah entri aku seciput bulan ni..6 je?Biar benar ???

77 Pemisah Kata:

Aine Ainun said...

Nape ni cik teddy..

Doakan yg terbaik utk cik teddy ye;)

Azlan Strider said...

moga segala benda yang baik datang ke arah cik teddy...hehehe..ade interview ker??dont worry..yang penting hilangkan rasa nervous..baru nampak confident..hehehe

Regards,
-Strider-

Mr.She said...

cik tedy naik kete terbang gamaknye smpai kne rempuh helikopter. keh3 :P

*all d best! :)

C i k P i p i T e m b a m said...

haha bebudak lepas spm lah katakan. hahaa.. busy jela dia nanti.. im gonna miss you. hakhak.. baik update.. nnt dh smbung belajar lg busy... :p

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

apepun... moga dipermudahkanNYA...insyaALLAH...amin~ (^__^)

emy zulaiha said...

kenape kecewa cikteddy? jgn sedih kan. Allah dah aturkan yang terbaik untuk diri kita kan. mesti ade rezeki utk cik teddy juge..doa bnyk2 tau :D

MawardiYunus said...

toooo dia.. remuk dirempuh helikopter.. huhuhu

JR said...

Jgn bersedih dik. Jika nak menangis, keluarkan air mata sepuasnya. Kemudian kesatkan air matamu dik, kerana di setiap hujung terowong pasti ada sinar menanti...

Ezad Skytech said...

try apply TESL ye..? all the best ye...? :D

> try jugak la mintak tempat lain ye... (^^,)

Rapunzel Cikilolo said...

all the best cik teddy dengan interview anda :)

eva said...

suka bc blog cik teddy.. sbb apa suka? gaya penulisan awak.. seyes.. teliti ayat awak. boleh buat novel lah dear.. buat lahh.. hehe

smoga hajat cik teddy tercapai yer.. amin!! ;))

Wafa Irdina said...

all da besh yaa
inshaAllah ad la rejeki 2
jd teacher lar dy
heee
chaiyok!!

suzie rahman said...

salam..waaaa nmpk cm sedih je ni. xmo lh sedih2 hihi.tp klu tu dpt luahkn.ngslh...

Nana said...

knp ni cik teddy?any problem ke?huhu..insyaallah,dapat..jgn risau k.

faiz fakhirin said...

ehehehe...bizi benar cik..hehehe...apa pn hidup kna ceria.

yana said...

insyaallah apa di harap akan dpt.
yg pasti,usaha.

salam kenal

wan niahix said...

sabo je la dinda... lain bulan buat 100 terus... hahaha... ^_^

ghost writer said...

baik kau nangis yang orang lain tak tau. kau tunjuk jer muka ceria bila orang lain nak tengok. tak kira lah kau pura-pura ker aper. :D

kita sama, seminggu sekali jer update.

yad'z said...

wah.. tesl course yang sangat seronokk.. huhu..

gud luckkk.. ^^

Boni JLL3 said...

chill k.. kuatkan semangat..awak mampu lakukannya...percaya pada diri sendiri..

shahrazali said...

kenapa ni cik teddy???meh cite kt abg shah.....

menangis la klu rasa nk menangis...menangis adalah salah satu cara utk kurangkan beban or masalah yg kita tanggung..

lebih bagus luahkan kepada seseorang dr menanggung sendiri..

ZORA said...

semoga berjaya..:P

Cik Rose Cute said...

Jangan cedih-cedih tau ...

nuyui a.k.a miss YUI said...

alahai..awat ni dear??

Akue Achik said...

ada msa down, ada msa kita hepi.. ^^

HeNRieTTa JoSe said...

Jangan sedey....gud luck utk interview....

ps....xapply matrikulasi kew?

syafiqakarim said...

sebab tu kdg kala kita xbole beri harapan terlalu tinggi.hmm,xpe.
good luck tau

O CIKTEDDY said...

@Aine Ainun cik dh ok skrg..Alhamdulillah =D

O CIKTEDDY said...

@HeNRieTTa JoSe dah apply..sume apply!hehe

Aida Omar said...

kenape sedih2 ne? nah ambil milo dengan roti nie kita ratah sama2 :)

NOOR FATIN said...

sabar byk2 k. mintak doa pada Allah semoga dipermudahkan segala urusan :)

Syarafi[skyforce331] said...

fi doakan terbaik unttuk cik Teddy :D..cheered up :D

amy syahiera said...

smile ! haha

Teenager Housemaid said...

goodluck khadijah!

insyaAllah u will and you can achieve whatever you want it..:)

alamak, akak pun dah lama tak ratah milo..hehehe

Mizz ErMa said...

awat? result cik teddy x capai target ke? xpe la, nak buat macam mana kan..da masuk u nanti, usaha lah lagi utk dpt 4 flat pulak, insyaallah..=)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

ber metaforakan helicopter?

hyz said...

terjabut jantung? bahasa tinggi sgt tuh!

Shaznina Sofia said...

knp cik teddy sedih2 nih.. jgn nangis.. sabar ye.. ada kejayaan menanti..

Miss Nadya said...

sygs ok x ni my dear??

sygs sibuk eh..xpe...uruskan hal pnting dulu..:)

p/s :: terus edit tajuk tu..:D

Ana Farhana said...

hehe :D

anNaqia said...

go baby girl! u can do it. let the past be the past, because

“Experience is the name we give to our past mistakes”- Oscar Wilde

chill babe. :) bangkit balik.

connect said...

please support me, like my page FB and follow me... :D

connect said...

please support me, like my page FB and follow me... :D

Ckin Kembaq said...

gudluck naa cik teddy... ^_^ inshaAllah mudah-mudahan dimudahkan hendaknya....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

tersinggah lagi (^___^)

Zakaria's daughter said...

tesl.
moga2 lu dapat wehhh cs tuh.
haha.

weh pas neh wa tanak ceriakan lu lagikkk. timekaseh jeh lu bg. bg lah cokelattt ke askem ke.
muahahaha

Ayie Abas said...

kreatif nya entry cik teddy nih...kita suka laa...weeeee...

teha said...

alaa... rilek laa syg.. insyaAllah dpt laa kot ape yg kau nk lps nie :)

QasehSuci said...

salam ziarah membalas kunjungan. thanx sudi drop blog seindah biasa...

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

sedihnyeww :(

Juliet_iRa~" said...

ehhhh tukar template blog?hee

rs lain je..hee

cik what happen?jgn sedih2 ea..snyummm cpt..:)

btw, thankss so much 4 the LIKE!

fyna said...

gud luck dear.. ^^:

syahirooAhmad said...

yolah. ce stori mori sket.. kami semua pendengar yang baik. :D

kay_are said...

1st time datang.. tajuk tu macam ngeri je.. nasib cite tak ngeri.. owh nak amek tesl ke? camtu, gudluck dan semoga berjaya ye =)

BlogS of Hariyanto said...

semoga ALLAH memberikan anugrah yang terbaik untuk anda :)

cik ika said...

be strong k dear..
lpas ni dptkan lesen helikopter agar ta terjatuh lg..hehe

Liza Razak said...

ehh...sedih sgt je bunyinye..jgn sedih lama2 tau..nanti x comel dah :)

nurul-rasya said...

babe, awat hang sedih2 ni?
Insya-Allah tesl interview tu hang dapat

Leeyana Amzar said...

wow TESL :) wish u the best

Eein Azryn said...

nape sedih ni?? cool sis. ^^

unieMARKS said...

hope is a silent killer. But its encouraging us to give the best effort. hee.

me, dah berkurun jugak tak update.

MaYa MustWany said...

jgn sedih2..kitaorg sntiasa ada ngan siti..cuba toleh belakang..kami smua ada..hihihi

smile k. ^^

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

lagi2 singgah (^___^)

Mizz ErMa said...

lamanya cik teddy menghilang~ masih berduka larakah anda? sob, sob, hehehe

P#eoniX said...

dah macam gaban gayenye seminggu x ratah milo...hukhukhuk....biar x dapat milo...janji dapat sambal belacan....;p

Woofer Storm said...

wa update bila rasa wa mahu..hehee

#dulu dan skg tak sama...

TiraPengemis said...

olololo...awat nie yunk?

hurmmm....tirah pon jarang update...hehe

Razif Mokji said...

best .... layan

Apple said...

Wah.. hampir sama dgn cik teddy, hjg bln ni agak bz. Hoho.. Nk update pun kengkadang. Lol.

Apa2 pun, semoga semuanya baik tuk cik teddy.

xila riston said...

update!!!!

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

reena doakan yg terbaik..=)

Dak Fisha said...

gdluck cik ted. tok temuduga tuh. jangan sedih2 tau..hehe

Puan Besar Shag Yahaya said...

Rileks der. Wa baru follow sini. Itu namanya dugaan. Apa apa doa, mohon padaNYA ;)

SuparMan SuaRez said...

Meh sini...saya Ada Jual Tisu..rm5 sekotak..beli dua rm12..Murah2x,,Huhuhuuhu :P

Life Must Go On...Doakan Yg Terbaik Untuk Cik Teddy ^_^

Saddila said...

good luck. insyaallah :) saya doakan awak, kawan ^^,

Cik Puan Muda Umi said...

alaa,napa ni cik teddy..xmo sedih2..all the best utk cik teddy ye..;)

Noor said...

ingtkan btul2 kna rempuh heli..suspen tul..doakan yg terbaik untuk awk ye?