Mar 5, 2012

Rot..rot..ROTI !

Assalamualaikum~

Moshi moshi semua! Dah genap 6 hari tak update.Wah..bestnya!K fine,line internet KO ditambah dengan mood malas,didarab pula dengan kesibukan dengan aktiviti luar.Sebab konkrit kenapa aku tak update.Apa-apa pun terima kasih buat kamu2 semua yang sudi tinggalkan komen yang tak putus-putus..nanti aku terjah korang sampai lumat!Wah..cayang semua!

Yo!Hari ni aku nak story2 sikit.Korang suka makan roti tak?Suka la tu..makan pagi2,bajet omputeh.Erk,aku gurau je.Makan roti?Biasa la tu..tapi kebiasaannya orang suka makan roti dengan jem kan?Tak pun makan macam tu je..huh!Tak best! Aku ada cara lain dan selalu aku buat sampai kena marah.Lets scroll the pics~
Bahan2 yang diperlukan ialah roti dan MILO...(♥♥,)

Pastu,tabur je MILO atas roti..yummy! (♥♥,)

 
Kalau tak suka dengan MILO macam tu je,boleh la tambah air panas sikit kasi dia pekat2 tau! (♥♥,)

Then,tuang aje atas roti tu dan makang! (♥♥,)

Korang pernah buat tak? BESTTTTTTTTTTTT !!! (♥♥,)

Memang best tapi yang tak sedapnya selalu kena marah dengan abang sebab MILO cepat sangat habis gara2 aku jadikan MILO sebagai jem roti.. (╥﹏╥) Tapi ade aku kesah?Mak tak pernah marah pun tapi ada jugak kekadang membebel.(♥♥,) Antara aku dan abang,mestilah aku yang selalu menang.Well,aku kan adik!(✯◡✯)✌


Oh SELAMAT MENCUBA !
Happy and Satisfied

79 Pemisah Kata:

Haruno Hana 하나 said...

best!!! suka gak mkn roti ngan Milo.. hehe... :D

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

wah... is xbesa wat lagi... nak kena wat jugak la... hohoho

Akue Achik said...

sy suka letak susu junjung! ^^

sedapppp.. :D

hawiz said...

wahhh....sedap nmpk..tp xmkn milo..huhu

BisMi Aishah said...

hyeee

mintak tolong klik empat2 iklan nie

http://my.churpchurp.com/bismiaishah/share/FordChallenge
http://my.churpchurp.com/bismiaishah/share/PETMOS10
http://my.churpchurp.com/bismiaishah/share/NikonHero
http://my.churpchurp.com/bismiaishah/share/HuggiesCouples

JR said...

Pernah juga makan roti + milo, kdg2 roti + milo + susu. Satu lagi roti + aiskrim lagi sedapppp...

Choki said...

Mcm best je..Habis exam nt Choki nk try la XD Thanx for the tip!

EruzuLiyana said...

lapiaq la plak tengok roti nih.huhu

Hafizin Jamil said...

suka makan roti bakar je.haha

aReLaN said...

hahahah...masa kecik2 selalu buat camni gak tapi milo & susu pekat la.memang sedap

Zakaria's daughter said...

sangat best :D

teehe :(

nuyui a.k.a miss YUI said...

hha,untungla jd adik ea..

memg besh mkn cmtu..ratah gtu pon sodaapp!

ghost writer said...

nih budak-budak punya kerja lar nih. makan roti dengan serbuk coklat. :)

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...

respon segmen penin² : join selagi cuti masih berbaki seminggu ni... hehe
3bulan kat umah, ada masa . next week dah masuk qeja balik . dah xde masa nak berpoya² . (^___^)

Shaznina Sofia said...

hye hye hye..
datang sini lagi.. :)

ehh ehh.. same2.. kite pon suke mkn roti gn milo..
tp kn kn.. x letak air panas la..
hummm mmg sedap..
ada cara lagi satu saya nk ajar..

awk buat air milo panas, tp jgn letak susu taw.. bia je kosong, then tuang la milo tu dlm mangkuk kn.. pastu amek susu pekat.. tuang dalam milo tu.. tp jgn gaul bg sebati.. bia jea..then cicah laa gn roti..
mmg sedap.. :)

humm lagu FT ISLAND tu heartache
:p

Ckin Kembaq said...

bolhlah test nanti ni..hehe

Aqiim said...

sy suka makan roti dgan susu!
hehe

Nana said...

sakit perut kalau makan milo sesaje..huhu

♥AieN ChoiN♥ said...

waaa..penah wat..roti express name dier..sedap2.. :)

NOOR FATIN said...

uisy xpenah lagi makan roti dengan milo. nak try la nanti. mst sedap! hakhak

kim heeruul said...

selalu jugak buat.. lepas tu mom gua bising "milo mahal" jgn membazir.. keh keh keh..

HeNRieTTa JoSe said...

dah lamer xwt pangai mam roti ngn milo....ekeke....milo kasi penuh sekeping roti...pastu taup dua....peeeh.....

::WafaIrdina:: said...

ain angkat tgn
pernah wat n sgt menyelerakan
abih stok milo kat umah au
p law kat asrama xley wt cmni slalu
bankrup ain au
abih wit bli milo jahh
milo an mhl
hihi
:P

shahrazali said...

abg shah sllu buat cmtu,,,cuma abg shah akan letak susu sket supaya dia ada manis2 susu.....lg sedap tau..

tp mkn roti cmni,,kena minum dgn air kosong jek sbb makanan dah manis,,air kna la air tawar kn..

Hanim Irsyad said...

hehe. same laa kite. suke makan roti dengan milo :)

Mizz ErMa said...

wah, resepi bru drpd cik teddy lah..hihi seblum nih, sy makan roti tabur milo macam tu aje, nnt nak try lah letak air panas skit kat milo tuh..hihi

Cik Puan Muda Umi said...

selalu buat..sangat sedappp..hehe

Ayumi Comot said...

yup...sgt sedap...ayu suke makan roti ngn milo...best giler..kalau letak susu manis lagi perghhh..:)

Ayumi Comot said...

salu wat..sgt best kan? lg best kalau letak susu pekat sekali...perghhh:)

faiz fakhirin said...

cik, nanti tolong pos kn utk faiz yea..hahahaha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

perghh sedap ni

anNaqia said...

time kecik-kecik dulu, selalu je makan cmni. skrg kurang sudah. :)

anNaqia said...

time kecik-kecik dulu, selalu je makan cmni. skrg kurang sudah. :)

anNaqia said...

time kecik-kecik dulu, selalu je makan cmni. skrg kurang sudah. :)

Telor Power said...

damn ......ini buatkan aku kembali ingat pada zaman kecil dahulu.


dahulu aku suka buat air milo dgn cara letak serbuk milo penuh hampir 3/4 cawan kemudian tuang air suam kacau2.....sedap gila


kalau ngan roti aku suka sapu milo dicampur dgn susu pekat

faiz fakhirin said...

CIKKKKK...

p/s : anda di #tag untuk segmen ini http://faizfakhirin.blogspot.com/2012/03/7-perkara-sebelum-mati.html

hehehe

Aishah Jahirah said...

pergh milo jadi jem....xpernah dibuat lagi ni...hehee mungkin blh try pasni...;p

teha said...

eh.. aku pon suke mkn camnie.. tp aku xgune air panas , aku gune susu pekat ! lg sedap.. hehe :)

akuamir said...

haha,, memang penah,, dan terase nak buat balik,,haha,, tanx ingatkan bende nieh,, bole pratikkan tetengah malam.. ^^_

amy syifa said...

sedapnyeeee! rasa mcm pernah mkn =P

kiwi_sengal said...

eh!! kita pun suka buat cmni jugak taw!! dulu masa kecik2 la..suka perabeh milo kat ruma tu sampai kne marah ngn nenek..hewhew

yad'z said...

kite lagi teruk kot.. suke makan milo free2 macam tu jek.. kekadang kalau tin milo tuh dah tinggal separuh, terus makan bawak gi depan dengan tin sekali. hahahaah.. XD

CekbOlat-bOlat said...

=="

aku tak penah try lgi atas roti bergolek milo cair mase bekpes.. mse mama n babah aku xdek aku buat ! kehkehkeh

jijah ratah milo!

chemay said...

chemay dulu time kecik2 suka la buad.
bila dah besar ni.
takut nak makan milo banyak2.
sebab takut gemokkkk.
hehe
:P

Potrait Admirer said...

roti tu kalau letak choki2 atau coklat cadbury yang dicairkan lagi sedap..nanti cuba la hihi...

MaYa MustWany said...

hahaha..muka xbersalah..kikiki
xpernah wat..nk try la nnti

Detective Fiqa said...

wahhh milo!! macam sedap :D

Jobless Girl said...

Tak pernah cuba.. Agak luar biasa juga cara pemakanan ni.

C i k P i p i T e m b a m said...

pulakk.. hahaha. lagi sodap buat milo tabur kott. heee

Cikgu Ma said...

bese buat...tabur jerr...xda air...sedap...^_^

aimie said...

huyoooh! rindu nak makan macam nih ! >.< dulu kecik2 suka buat hahah !

Amyra Azhar said...

pernah buat! pernah buat! suka milo. gigi pun likat dgn milo hehehe

Anyyss Shuhaimi said...

Selalunya makan dengan biskut. memang mak marah la! haha!

Abg Stalker said...

HAHAHA..sbb dia kn abg,kne la mengalah :) rmh abg pun milo cpt hbs.sbb abg ske bt pekat2 bajet cm beli air milo dlm kotak :P

Ezad Skytech said...

HAHA...selalu jugak buat mcm ni dulu..sedap wooo...:D

~SaL IjOu~ said...

kite jarang mkn roti skrg..huhu~
tp masa kecik2 dulu suka buat mcm ni~ ;)

Noraim said...

ngee sy suka! kalau xde jam buat mcm ni la. tak pun ratah milo. sedapppp, hihi.

misskonspirasi said...

dah slalu wat menda nie hekhek taste kiter samo lak ni teddy..hekhek..tapi makesure beruih gigi lepas tue yek..kang ada yg sakit gigi hihi

Henry Zackery said...

yum2.. memang sedap nie... :)

BLOGGER PILIHAN [ PANDANGAN PERIBADI ]

Ayie Abas said...

roti diratah dgn milo..sama macam ayie jer...hehe3

Aida Omar said...

Pernah buat.. ketagih kot CT sampai makan gitu je milonye..haha. dulu time sekolah rendah asal bukak peti ais je suap milo sesudu, kantoi dengan org tua sebab ada milo terlekat kat baju. hahaha..

cik Kartun said...

nyum2 lapor da pepagi nie..!

btw tahniah..
http://nurais-luahanhati.blogspot.com/2012/03/bloglist-mac-april.html

khairul said...

abg blom pernah try mkn roti + milo

suzie rahman said...

salam dear teddy. mantap resepi simpla ni. hahaha. pnh buat tp xselalu coz umi marah milo cpt abs.reason yg sama. hahaha

Azlan Strider said...

penah...makanan paling sempoi untuk disediakan..tapi tak penah letak air..hehehe

Regards,
-Strider-

Shaznina Sofia said...

huhu.. best dan suka dtg blog nyh..
ala.. x update lagi.. :(

semutsengal said...

aku suka ratah milo je.


AHHAHAHAHAHAHAAH

Gaara said...

penah gak wat..time kecik2..:-)

mohdhazlan Dreadlock said...

nak sikit ..huhu ..

Apple said...

6 hari tanpa post, tiba2 muncul pulak resepi perabis Milo. Hoho..

Pnh cuba letak sosej gorng dihiris nipis, telur ayam gorng,then salad sket? Tmbh mayonis gak jika nak. Lol. Mmg menggemukkan!

jahajahatable said...

KENAPA IBU JARI PANJANG?

Woofer Storm said...

sedap tu,.ada masa buatkan tuk sy..

#sy pun malas nak update skg ni,bukan pasal tenet ke apa ke..cuma ntah tak tahu napa malas sngt nak update..

Boni JLL3 said...

hahahahaha..siap buat peace..hahaha..

hyz said...

simple betol resepi ni. hahahha

beckhrooy said...

dulu waktu kecil aku suka makan milo tin heh2

ZORA said...

perghhh..menyelerakan....

naiemah_ramli said...

pernah buat mcm ni,sedapp !!! tapi tak pnah letak air lah..hihi..nasib baik tak kna marah ja..kdg2 milo kjap ja dah hbs..huhu

Picoz Shupalula. said...

ok sgt terliur. perghhh marbelesss

Saddila said...

wakakaakaka! first time dengar dan gila23 teruja nak buat. kikiki :D