Feb 28, 2012

When CT Meets PC ~

Assalamualaikum~

Nak dijadikan cerita,suatu hari aku dipanggil  mengadap oleh ketua kampung .Katanya ada tugas penting  untuk aku.Tok ketua suruh aku pergi siasat seorang pendatang dengan permit yang baru nak bermastautin dalam kampung kiteorang.Aku pun pelik jugak sebab aku kan Ketua Tukang Sorak,tetibe kena jadi wartawan pulak...Tapi yelah,arahan Tok Ketua tak boleh dibantah,takut kena turun pangkat pulak..So,aku pun pergilah interview pendatang tu..huhu 







~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Potia atau nama manjanya Potia Comot boleh dihubungi melalui Fb kat SINI <<
Lahir pada 4 September 19**..Umur rahsia! 
Tahap kehenseman ~>Tak dapat dinilai 
Sekarang bekerja sebagai Apek Jual Aiskrim.. 
Part time sebagai blogger berhemah di Silence Blogz... 
Berasal dari Birmingham,Alabama (kat mana pun aku tak tahu) 
Sekarang bersemayam di Green Hill,Alabama (yg ni tempat aku selalu lepak) 

Cess,kenapa aku bersungguh-sungguh bercerita pasal Potia si pipi merah jambu ni?Ok,ni sebenarnya untuk segmen kenali blogger anjuran Geng Blogger Sengal.Berminat nak menyengal bersama kami?Sila tekan SINI<<

CT ~> Cik Teddy
PC ~> Potia Casadelarossa
Penegasan :: Potia takde la kentut depan orang oi!haha..Ayat2 yang merapu tu cuma rekaan ok~

102 Pemisah Kata:

fadh leyanie said...

oowh..anjuran geng blogger sengal..:) hihi

Haruno Hana 하나 said...

haha~ kreatif! :D hehe.. boleh wat komik ni..

mohdhazlan Dreadlock said...

aku suka ...:) terbaik interview...

cik ika said...

kena ngorat seih~~

Cik Chokie said...

Hahahah gelak guling2 baca entry nih . ok miza baru kenal mkakhluk nama potia ni . rasa lapo tetibe terigt popia -- harhar . nk try lepak at blog tuh .

Akue Achik said...

nice plot..haha :D

err..tak minat join..minat baca je.. :)

teha said...

alahai.. malu nya ct... bole pulak si pc tu terkentut.. hahaah !

Syahierah Ishak said...

haha..
kelakar lah CT dgn Pontia.
singgah sini.
semoga hari ini hari yg Indah :)

Phat said...

masing2 dah siap tugasan nmpk nya

Hafizin Jamil said...

hehe..selamat menjoing segmen.. ")

naiemah_ramli said...

waaa....terbaikkk !!! siap ada dialog lg :)
heee...

naiemah_ramli said...

kreatifnyaaa !!! best !! :)
comel ja potia..kah kah kah

Mohamad Azizi Md Said said...

lawak la :D
ni yg sembang betul2 ke ? hehe.
btw, lawa dah doodel dia.. grr
mcm mana cik buat gmbar cik jadi mcm tu eh ? mcm kartun2 gitu, harap dapat ajar saya ^^

Juliet_iRa~" said...

4 september?sm birthday dgn akk!;)

Zakaria's daughter said...

bahaha.

one words.
sengal.
sengal.
sengal.

err? tiga dah?

sengal.

kasi genap :D

faiz fakhirin said...

potia tu pakwe lama teddy ker?

faiz fakhirin said...

potia tu pakwe lama teddy ker?

Aqiim said...

errr nie cerita betul ke? O.o

Patrick Star said...

okay cik teddy, sy dh letak blog awak dlm bloglist...hope u do the same ;)

sori, komen ni lari tajuk...hehe

anNaqia said...

'saya kasi kentut sampai pengsan.' xsangka PC ni suka kentut. hakhak.

eva said...

ahahahah klakar.. suka cik ni kalau buat dialog tau.. boleh buat buku.. seyes!

Aishah Jahirah said...

hehee......gelak baca entry ni..lawak le...kreatif sungguh..:)

si kiut lavender said...

hahha.,..sengal...klau dya bebetul melepas memang teragak2 gak nak sggah ke tempat dya..:D

dear yayah said...

la, ingatkan di'tackle' si blogger sengal.. ahahaha

Shaznina Sofia said...

hye cik teddy.. kreatif la awak nyh.. :))

Shaznina Sofia said...

hye cik teddy.. kreatif la awak nyh.. :))

akuamir said...

best,, tapi aiyarkk!!! tak bape nak paham la,, yang lepas kartuntuh,, O.o

cik teddyyy!!! ^^_

JR said...

Kreatif sungguh cik teddy...

kiwi_sengal said...

ok nak gelak guling guling bole?haha

biQa Hatmin said...

hahaha..mcm tu cternye? nice:) ketip2

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm style gak segment ni.. soal jawab :D

Cik Nurul said...

ahahaha terbaeklah entry! sengal betul CT & PC ni.. ade kimai gittew.. mwehehehe :P

aReLaN said...

hahahahaha...adoiyai..kiranya CT ni mangkin dia untuk blogging la.

Cik Puan Muda Umi said...

lawak la entri nih..hahahahahhaa..:)

Hanim Irsyad said...

bestnyee.. hehe.. tergelak-2 bace
bagus laa cik teddy ney..

kim heeruul said...

gua ingt cite btol td..hihihi

Spudin said...

haha ..sengal jep ..keh3

✿ e e i y s s ✿ said...

is dah update tentang WW semalam (^___^)
....................................
http://sanisahsabu.blogspot.com/2012/02/6wordless-wednesday.html
....................................
sudi2 singgah ye...

PotiaCasaDelarossa said...

hakhak... so cute!!! keras tangan sungguh cik teddy ni yek... pecah perut baca... ada je idea dia... tunggu tau kemunculan AWAK punya pulak jap lagi...

misskonspirasi said...

mantap idea cik teddy ni ..sbb tuelah u senantiasa jd blog wajib terjah even badan tak sihat..hekhek good luck my dear fwens..nak ushya gakla contest tue..kot2 larat nak join ngeh3..

yad'z said...

kretipnye partner nieh.. hahahaha... mak sukerr nokssss ><

yad'z said...

kretipnye partner nieh.. hahahaha... mak sukerr nokssss ><

nuyui a.k.a miss YUI said...

dah agak pon dari GBS..hihi..

yui bru join..malu2 lg..ngeh3..

♥AieN ChoiN♥ said...

hahaha !~ kelaka pulak bace..gbs memang kreatif..mcm hot fm.. :)

LAici KAng Ais said...

kreatif jgk cik teddy ni. steady lah.hee

p/s : special date?haa

RAPI PTSS said...

WAH..interview gitu.. =)

Prettywrite said...

ni dah boleh buat skrip drama sebabak ni..hehe..sweet citernya..

Ckin Kembaq said...

sangat comel..hehe ^_^

Ejam said...

jangan2 PC ni kekasih hati cik Teddy tak? ekekeke.. :D

Amyra Azhar said...

hohoho, ingat potia tu nama cik teddy kasi bubuh je ==' haha ok2 mau terjah sama dia! n_n

HeNRieTTa JoSe said...

wah...cam best jew...nak join lew...hehehe....

Norlida Ramli said...

adoi comelnya dialog tu..
hehe :)
kiut ngat :p

Ayumi Comot said...

hakhak..macam2...Potia tu oun comot jugak ek? ayu igt ayu sorang je yg comot,hikhik:)

EruzuLiyana said...

puyyoo nama PC punya la berbelit. memang ta mampu nak sebut..huhu

C i k P i p i T e m b a m said...

hehehe best !

ghost writer said...

mamat tuh orang Bolivia ker aper?

Mizz ErMa said...

cik teddy yg nak mengorat potia ke potia yg nak mengorat cik teddy? (confius) =P

Noraim said...

hakhak, buat segmen rupanya. ingatkan ada org nak ngorat cik teddy. haha.

Papa Mifz said...

TERGELAK LAK DEN BACO ENTRY NI...HAHA

myra azraff said...

ahah,kesengalanmu terbukti!hehe

Detective Fiqa said...

terbaik ^^ hehehe

Azlan Hasan said...

hahaha..kelakar laa cik..hehe..pandai gak cik buat komik rupanya..hehehe

Regards,
-Strider-

Aida Omar said...

hahaha...potia memang lawak. Kelakar le kome dua nie.

Eein Azryn said...

suka kartun ni. story pun kelakar. :D

MaYa MustWany said...

best2..terbaik..lega kan dh setel

Apple said...

pernah singgah kat Silenceblogger ni. hoho.. Mmg lbh baik dr blog sy sbb bnyk info. Even agak prototype tp kelainan tetap ada cuma agak kurang.
Jujur kah aku? Oh tidak, sekadar memberi pandangan. Salah sila betulkan. :) Make peace no war

Ayie Abas said...

kreatifnya entry cikteddy yg nih...ayie suka laaaa.. teruskan dgn entry2 yg kreatif spt nih. ^__^

era kecik said...

haha. potia. apa maksud potia ek.? hee~

emy zulaiha said...

haha dah agak dah wat segmen utk gbs nie :)

kreatip :))

biela bell said...

hahaha..kentut tu adalah aktiviti yg sihat sbb gas2 yg xdiperlukan boleh nyah dari dlm bdn kita..tapi ia jadi kurg snonoh bila sifat2 kentut tu sndiri,bunyik yg kuat dihdpn umum w/pun tnpa disengajakan dan bau yg perghhh..hahhaahha..;p

O CIKTEDDY said...

@faiz fakhirin haishh,bukan la..ni gurauan je ok (✯◡✯)

O CIKTEDDY said...

@Aqiim 50 % je btol.haha

eyka said...

wow ,, macam dalam komik lah ... nak join boleh ?? :D

CekbOlat-bOlat said...

;) kreatif..

Woofer Storm said...

gile cool entry..nak ikut sengal tapi tak mampu..


#janda takde salah,janda pun mnusia biasa juga ,eheee

♥e'in♥ said...

hahahaha.. kelakar!

-Incek Fik- said...

kirim salam kat potia yea.. cakap kat dia yang saya pon nak aishkelim koneto jugak..



ahhh.. apekah?!

xila riston said...

wow potia sengal ke cik tedy sengal? hehe

PotiaCasaDelarossa said...

@xila riston :)
Sape2 pon sengal klu dok kat GBS tu... hey korang semua... NI KORANG BARU BACA PART CIK TEDDY PUNYA... KORANG TAK BACA PART POTIA LAGI... APA YG POTIA DAH BUAT KAT CIK TEDDY... sila terjah klu nak tau... korang mesti x percaya punya hakahakhaka

hafiz hafizol said...

haha.. dah join geng blogger sengal tuh!

Dak Fisha said...

nice and kelakar la cik teddy

~SaL IjOu~ said...

hehe..menariknya cara kamu memperkenalkan Potia~ ^^

mimie said...

@fadh leyanie


terbaeekkk...leh share2 sini gak http://rakanblog.com

suzie rahman said...

salam teddy, alolo sgt sweet r entry ni. leh cair pc. hahaha

Alieza Dayasari said...

cik teddy....
lawa lah entri kali ni. ada gambar2...
hehehehe.....
nk belajar buat ni..
guna excel ea..
hihihi...

Alieza Dayasari said...

dan nk ucap thx.. sbb liza selalu jer download muzik kat wall cik teddy..
sbb muzik latar pengajaran liza di sekolah.

Juliet_iRa~" said...

hye dear..:)

ehemmmmm2..;p...sibuk ea?

ZORA said...

hahaha..kelakar gler...

lisa said...

kelakar!! hahaha kartun tu cantik :)

Cikgu Ma said...

hahah...letih gelak baca...memang ada symptom sengal...

Zack Hazze said...

lawa2...sempoi laa... ^_^

EyA edamanhatiku said...

haha lao ada org cmne wujud btul2 waa naiya jiwa

p lucu gak hehe

hani said...

kekekehhh... dah bole buat komik utk dipasarkan nih..

Juliet_iRa~" said...

pndai ea mengarang cerita sengal..;p

ada bakat..heee

khairul said...

maafkan abg lama x mai

semutsengal said...

GBS punya segmen ?


Err

Aien Not Alien said...

kreatif :)


eksklusif sangat pasal si PC ni...terbaik la...hehe

aimie said...

LOL pandai buat lawak dia nih haahah XD

Picoz Shupalula. said...

ade bakat. hehehe.

Saddila said...

KAHKAHKAH terbaik. tak senonononoh betul perangai potia ni. hihi

Anonymous said...

propecia cost propecia online real - propecia grows hair back

Anonymous said...

I seriously love your blog.. Great colors & theme. Did you develop this website yourself?
Please reply back as I'm trying to create my very own website and would love to know where you got this from or
what the theme is named. Thanks!

my weblog: Arthur Falcone