Oct 7, 2011

Awas!Entri Menunjuk. ~Twinkle Away~

Assalamualaikum
First of all, Awas! Ini Ialah Entri Menunjuk-nunjuk!
Okeh,semua orang suka dengar muzik kan? dan dalam dunia ini memanglah tak terkira banyaknya genre muzik.Ada klasik,blues,rock,pop,punk rock,metal,screamo,nasyid,jazz dan bla bla bla..dan lagi,semua orang mesti suka genre yang berlainan kan3?macam aku,aku lebih kepada indie dan rock.Nasyid pun aku suka tapi sesetengah aje la.Sebab banyak nasyid sekarang lebih kepada kisah cinta yang entah apa-apa,tak macam nasyid dulu2,best..menginsafkan.Kadang2 lagu screamo pun aku layan gak

Yang aku jadi tak senang,ada pulak yang kutuk bila ramai remaja sekarang lebih suka layan Indie.Salah ke?Tak salah selagi tak melalaikan.Jadi apa masalah si pengutuk tu?Aku pernah lalui keadaan ini dan aku sangat tidak suka.Bak kata guru seni & merangkap guru Kelab Tunas Budaya aku, kita perlu menghargai setiap muzik yang digubah.Kerana muzik yang direka itu adalah bakat yang dianugerah oleh Maha Pencipta.Si Pengutuk tu cakap muzik indie muzik merosakkan.Weh! Apa la,tak berfikiran terbuka langsung!

Rileks la,muzik je pun.Lagipun yang rosak dan tak rosak tu,pilihan kita sendiri.Yang ekau pergi layan muzik 'rosak' tu siapa suruh kan?Nasihat aku,lagu2 tu kita kena tahu jugak liriknya.Mana la tahu,nanti rosak akidah pulak.Lebih2 lagi muzik Inggeris,kaji dulu sebab salah satu cara orang kafir nak rosakkan akidah kita melalui muzik nilah.Okeh,dah banyak cakap..sekarang jom layan lagu Indie kegemaran aku.Lagu ni dah lama la jugak.Twinkle Away by Brainstewz.Si Pengutuk,jom nyanyi dengan aku

jauh mindaku melayang,
terkenangkan dirimu sayang,
kau pergi ku sendiri,
kini kau kembali
terpaku melihat wajahmu,
wajahmu melodrama hatiku,
kau putuskan tuk pergi dulu,
terganggu siaran radioku
ku tepis melodi hatiku,
yang hadir setiap waktu,
ku benci ilusi darimu,
kau diam membisu
jangan biarkan ku sendiri lagi,
oh kasih dengarlah rayuan ku ini,
kasihku terhadap dirimu kasihku,
bintang bintang di angkasa
tidakkah kau tahu,
isi hatiku,
usahlah tinggalkan aku,
seperti dahulu
jangan biarkan ku sendiri lagi.
oh kasih dengarlah rayuan ku ini,
kasihku terhadap dirimu kasihku,
twinkle twinkle away..

8 Pemisah Kata:

hati♡ said...

mak ai... den suko den suko.. ala2 hati ada taman bunga.. hik3 layan~

Cik Kasih said...

@hati♡ haha..kan3?best..

Pendamba Mawar said...

hihihi..:P pewit

C i k P i p i T e m b a m said...

ohh lagu niee... muzik start mcm spongebob. hakhak :D

LiLy @ MumMyQiStInA said...

Best juga lagu ni kan..^_^

Cik Kasih said...

@Pendamba Mawar ape phewit2?huhu

Cik Kasih said...

@C i k P i p i T e m b a m ahaha..biala,asl best ^_^

Cik Kasih said...

@LiLy @ MumMyQiStInA mmg best pon..hik3