Oct 14, 2011

Tutorial Youtube Player Berwarna

Assalamualaikum~
<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b91rGSiqR14? version=2&amp;hl=en_USB&amp;rel=0&color1=0xD666D8&color2=0xFFFFFF"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/b91rGSiqR14? version=2&amp;hl=en_USB&amp;rel=0&color1=0xD666D8&color2=0xFFFFFF" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
Korang boleh ambil je kod yang telah diubah suai jadi  tak payah pening2 nak buat sendiri.
Untuk kod yang berwarna biru,korang tak perlu ubah.
Yang warna pink korang hanya perlu tukar URL lagu yang korang nak.
              contoh: http://www.youtube.com/watch?v=YA57L0acbBY&feature=related
Jadi,korang cuma ambil kod yang aku warnakan pink tu dan gantikan dalam warna pink jugak.
Untuk warna merah gantikan dengan warna yang korang suka tapi jangan ambil #! Cuma ambil kod sahaja.Boleh cari yang berkenan di SINI
Satu lagi, player ini bukan autoplay..kalau korang nak yang autoplay,ambil kod bawah ni :
<object height="25" width="250"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bEA2F8I728Q&autoplay=1?version=2&amp;hl=en_USB&amp;rel=0&color1=0xffffff&color2=0xFFFFFF"></param>
<param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bEA2F8I728Q&autoplay=1? version=2&amp;hl=en_USB&amp;rel=0&color1=0xffffff&color2=0xFFFFFF" type="application/x-shockwave-flash" width="250" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
credit to Sarah Yasmin
p/s: kalau jadi,jangan lupa kasi tahu ok! Aku nak buat post-mortem.ahaha

19 Pemisah Kata:

noraauliyya said...

wahhh blh terai ni .

naga said...

kite slalu pening ngan kod2 ni. slalu gak blajar tapi tak reti langsung, pernah skali tu lepas blajar api tak keluar lagi dari mulut naga. so senangnya kite ikut dari balakang jelah..tinggal copy paste...kan..kan..kan...

nurdani said...

memang lama dah cari tuto ni.terima kasih sudi kongsi :)

Pendamba Mawar said...

nice tutor..tapi tak tahu nk guna bila.haha

kim heeruul said...

hr tu try buat tak jdi.gua try lg..^^..thankz..

hamzah ian said...

terima kasih berkongsi.. hehe

khairul said...

wow TQ siti

YOUsoF said...

Rajin! Terima ksih ye.. ;D






*Atiqah tu anak buah Usop.

Cik Kasih said...

@noraauliyya bagus2..^^

Cik Kasih said...

@nagacik pon mule2 cmtu gak..tp skrg dh bljr da..huhu

Cik Kasih said...

@nurdanisame2..

Cik Kasih said...

@Pendamba Mawargunelah bila2 mase pon..huhu

Cik Kasih said...

@kim heeruuldon't give up kim..ahaha

Cik Kasih said...

@hamzah iansame2^^

Cik Kasih said...

@khairulsame2^^

Cik Kasih said...

@YOUsoFouh baru tau..huhu

Raudhatul Huda said...

Thanks jadi, tp kalau nak autoplay macam mana yg guna code atas ni? Tolong buat tuto okay. :)

Original CikTeddy said...

@Raudhatul Huda just search on go0gle..dh bnyk yg buat tuto tu..hihi

Tyikhya Sharfyikha said...

thnk,,:D