Feb 18, 2012

Gosok Jangan Tak Gosok ~

Assalamualaikum~
:: PERINGATAN ::
Entri ini akan membosankan.Jika tak sanggup menanggung risiko,sila tinggalkan jejak di ruangan komen menggunakan ayat ini --> Gigi Cik Teddy super awesome!
Terima kasih ^_^

Dalam entri SEGMEN INI, aku ada cakap yang aku gosok gigi 8 kali sehari.Erk,ada yang pelik kenapa aku ni rajin sangat dalam bab gosok menggosok ni.So,meh aku nak story2 sikit..

Kisahnya bermula di sebuah sekolah di Terengganu yang tercinta.Seorang pelajar perempuan tingkatan dua yang tak berapa comel tapi cute *erk,macam mana tu* telah dipanggil untuk diperiksa giginya.Dalam bilik doktor tu,pesakitnya cuma aku dan budak lelaki *dia suka aku dan aku suka dia..haha*.Tiba-tiba nama aku dipanggil sebelum si jejaka.Alahai,malu + berdebar.Aku takut doktor gigi dan malu pada si jejaka. *apekah aku ini* Sekali doktor tu cakap gigi aku ada masalah.Terus doktor tu korek-korek gigi aku sambil diperhatikan oleh si jejaka di sebelah.

Aku rasa nak marah campur malu.Apasal kau perhatikan aku budak?Kenapa doktor ni lambat sangat periksa gigi aku?Kenapa si jejaka mesti ada kat sebelah aku?Kenapa gigi aku ada masalah?Macam-macam hati aku duk membebel...Lepas selesai semuanya,aku terus masuk kelas tanpa tunggu si jejaka walaupun kami sekelas..WHOA!

Tapi belum sempat aku mendaki tangga ke kelas,budak lelaki tadi sudah siap diperiksa.WHAT?Cepatnya,aku jeles! Dia tegur aku kenapa jalan cepat sangat tapi aku tak layan.*malu lorh* Sehari suntuk aku membatu dalam kelas sambil tekup pipi (kawasan gigi yang diperiksa) dengan sapu tangan sedang si jejaka tak habis2 menjeling ke arah aku.*memang nak kena baling penyapu*

Balik rumah,aku terbaca iklan dalam Tv3..lebih kepada segmen sebelum pengumuman masuk waktu solat.Yang aku baca,bersugi sebelum solat tu sunah Rasulullah saw.Tiba-tiba terdetik dalam hati aku untuk mengamalkan sunah baginda.Alhamdulillah sampai sekarang aku amalkan..Tapi kenapa sampai 8 kali sehari padahal solat ada lima waktu je?Jawapannya,dah jadi tabiat.Bila rasa macam tak bersih terus pergi berus gigi kasi bersih + segar.

Alhamdulillah sampai sekarang,sudah 3 tahun bila pergi check doktor,gigi aku takde masalah..Senyuman seindah suria di pagi hari !Nak tengok gigi comel shaye tak?hahaha~

59 Pemisah Kata:

cik ika said...

ala..mlunye..tyme sekolah, setiap tahun nama ika asik kne pnggil je dek doktor gigi..tp kelebihannya dpt free rawatan..hehe

Rosalia said...

alo comelnye gigi dia.pinjam :D hehe

biela bell said...

jika utk kebaikan diri cik teddy..baik gosok 8 kali sehari.haha..kompom licin dan berkilat..;p

Adila Saidi said...

kene wish thanks dekat doktor dengan lelaki tuh lah nampak nya:)

Feenas Sya said...

harhar .~
bagus - bagus ..
jejaka cik teddy ensem tak .?
[ joke ]

kim heeruul said...

gigi lu memey awesome.. keh keh keh..

Akue Achik said...

uiseh.... :D

mcm tu critny.. :)

so, skg mcmn ngn c jejaka?ekeke

Prettywrite said...

ahah lawok pulak si jejaka tu ya..


betul la kan kalau dh rasa gigi tak selesa memang cari berus la gamaknya..tak kira la masa bila pun..kalau tak nak cakap pun tak selesa..

Aine Ainun said...

Elokler cik teddy..

Drpada yg malas gosok gg, lg HARU kannnnn......

TiraPengemis said...

ewah2....model gigi yer

H.J said...

nanti haus gigi tu gosok banyak2,,haha

aimie said...

Gigi CIk Teddy Super Awesome hahaah :p . mcm sweet je citer cik teddy ni hahaha budak lelaki tu pakwe ke ? :p

Selendang Merah said...

macam x caya sm dh jatuh hati dengan gigi teddy...

SUDIKAH AWAK JD ISTERI SAYA?

erkkk...kah3

Lady Emilya said...

howmenn comei comei comei, apa kata awak ajar cara bersugi haha :D

ahaha kesian jejaka tu ihik :D

Miss Nadya said...

8 kali? wah..nk tiru jugak ni..:D

Ayie Abas said...

putih dan memancorr laa gigi cik teddy nih...bertambah cun laa... :D

CekbOlat-bOlat said...

auchakkkk..
ni msti kecik2 dlu kau jrang asah taik gigi.. eeii bdak ni..

Ckin Kembaq said...

haha..banyak giler..memang sangat bersih ni... ^_^

faiz fakhirin said...

kurangkan gula dlm makanan..hehehe...

Ezad Skytech said...

oh...macam tu rupanya cerita di sebalik berus gigi 8 kali sehari tu..hee~

Mohamad Azizi Md Said said...

ouh, haha, dah tahu ^^
baguslah rajin gosok gigi, huhu, ikut sunnah sambil nak jaga kebersihan gigi sambil kisah jejaka :D

eva said...

jeles betull.. gigi saya tak rata ni hahahaha

Teenager Housemaid said...

alahai..cantiknya gigi..
jeles i..hoho..

lepas ni nak gosok 8 kali sehari jugakla..teehee~

:DD

L said...

huhu, L mangkit tido ngn seblum tido.. waaa. yg len makan cingam jer.. hahah

jom baca sekejap.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

Aesya Zealous said...

lama tak pegi cek gigi.. masa sekolah je. haha

HeNRieTTa JoSe said...

Wah....cantik gg....secantik senyuman....hehehe....

Azlan Hasan said...

elok diamalkan tu..ia memerlukan disiplin yang tinggi untuk memberus gigi sebanyak 8 kali..cayalah cik teddy..heheh

Regards,
-Strider-

SAYA BUKAN SAMDOL said...

gigi salah satu aset kecantikan kot =D

♥e'in♥ said...

wah........... e'in pun nak try laa! hehe

Suraya Aris said...

untung ada gigi lawa, hehe :)

ILA HonEyBuNNy said...

sayangilah gigi kita..;)

teringat masa sekolah rendah dulu...dpt anugerah gigi terbaik..hehehhe

khairul said...

mau lekang gigi klu gosok lama2 hehe

Woofer Storm said...

comelnya gigi,nak pinjam boleh..\


~gigi sy hancur^^

misskonspirasi said...

tak nipis ke gigi tu digosok berkali-kali :)okeylah at least ada pencetus di situ, cuba bayangkan kalau kejadian tu tak berlaku... tak ke tahun2 melawat klinik gigi ... hehe

EZAD AMIR said...

Ui...abes la berus kt batang berus gigi tu kalo rjin sgt mgosok..hihi

zureen said...

cam best je.. ;p

MrS LoLiPoP said...

ATOTO . comel gigi awak :)

fathiahRAIHANA said...

ohhh itu pasal lah kerap sangat eh ubat gigi tu habeh, hee.

ni kes bljar dr kesilapan lerr ni , hee.
tapi gigi cik teddy cantik lah ^^

Amyra Azhar said...

haiyaa, berkilau gigi cik teddy! myra cuba untuk mengamalkan sunnah nabi itu ^^, nk dpt gigi mcm cik teddy! hee :)

Eein Azryn said...

memang betul. gigi cik teddy super awesome! haha.

Papa Mifz said...

gigi cantek senyuman pun bertambah cantek la kan...:)

MaiRa QuEeN said...

cun la..gigi awak..heheh

jemput ke blog sy..

Zakaria's daughter said...

ehehe.

over plakkk 8kali sehari.

bagus2 .

keep it up.

(wa gosok gigi bile ade mood jeh)

Nisa Greennnpanda said...

ptt le smpiu 8x.. cik ikut sunnah ye, bgus3.. nk contohi cik gak aa, hehe...

wahhh...jealous aa tgk gigi cik, cun!! >_<

myra azraff said...

erk,saya x penah kene panggil dgn doktor cinta..eh,gigi...lege den...hehe

YOUsoF said...

Baguslah Cik Teddy ni.. Boleh jadi ketua pasukan sorak contoh ni.. ;D

Usop paling banyak pun 5 kali sehari..

Takpe, segan masa sekolah tu berbaloi sebab akhirnya Cik Teddy dapat gigi yang comel.. hehe

YOUsoF said...

*Lupa nak tinggal komen, Gigi Cik Teddy super awesome! heheh

soooooour said...

gosok gg time mandi je....hahahaah...

Mizz ErMa said...

wah, jeles + malunya dgn cik zoey..sy pulak gsok gigi 2,3x aje satu ari..hehehe >.<

MaYa MustWany said...

hahaha cute tuh..
rasanya laki tuh xde niat nak kutuk..
hihihi..tapi memang malu kan.kkikiki..
macam kes mas,nama MAS dekat ngan nama kwn2 laki MOHD..so sllu ngan geng laki..malu2 kucing time kene check.nasib baik skjp coz xde msalah.

Anyyss Shuhaimi said...

Boleh la jadi model iklan colgate! haha!

xila riston said...

smggu skali la ni eh gnti berus gigi? hehe

-Incek Fik- said...

boleh jadi duta iklan ubat gigi Safi atau pon Halagel, sebab gigi awak bersih, suci, dan comel :D

Norlida Ramli said...

cantiknya gigi..huhu..

gg sy x tersusun..so segan nk senyum lebih2..hehehe

zulhilmi tempoyak said...

sakit gigi gak ni...

dah kembang kecut kembang kecut dah.. huhuhu

Choki said...

Haha!! Ok la tu..At least Cik Teddy x yah pakai braces mcm saya >____<" Huhu

starzieti said...

gigi cantik. :)

Cik Puan Muda Umi said...

amboi2,cantik gigi cik teddy yek..:)

Juliet_iRa~" said...

mmg cantik pon gigi cik..heee

patut pon gosok gg 8x..:)

good girl!