Jun 10, 2011

Kenali Freemason

Assalamualaikum^_^
Freemason bermaksud pembina-pembina yang bebas. Ia adalah nama bagi pertubuhan rahsia yang ditaja oleh Yahudi yang bertujuan bagi menguasai bangsa lain. Mereka menggunakan pelbagai cara termasuk cara yang buruk dan ganas supaya dapat menguasai dunia dalam jangka panjang.
Sejarah Penubuhan
Penubuhannya penuh rahsia. Sesetengah berpendapat Freemason ini ditubuhkan pada zaman raja Herod Agrippa I (10 SM- 44 M) pada tahun 44 Masihi bersama beberapa orang pemerintah Yahudi bagi menentang perkembangan agama Kristian pada masa itu.Antara pemimpin-pemimpin Freemason adalah Hiram bin Damwab Lami. Pada zaman moden, pemimpin mereka dikenali Miribu yang salah seorang pemimpin Revolusi Perancis, Jan Jaga Rusu, Politiu, Jurji Zaidan dan Karl Marks yang menjadi pengasas komunis.
Dasar-dasar dan Ajaran
Antara fahaman dibawa oleh Freemason ini adalah:
~Mengingkari Allah, para rasul, kitab-kitab dan perkara-perkara ghaib. Mereka menganggap semua itu sebagai karut dan dongeng.
~Berusaha ke arah menjatuhkan kerajaan-kerajaan yang tidak dapat dipengaruhi dengan segala cara sahaja.
~Mengharuskan perkara yang haram seperti zina dan memperalatkan wanita bagi mempengaruhi pemerintah.
~Mewujudkan jurang bangsa selain Yahudi kepada beberapa kelas. Mereka menganggap bangsa selain Yahudi bertaraf rendah dan berusaha melaga-lagakan mereka dengan mencetuskan perang dan sebagainya.
~Membekalkan senjata kepada kumpulan-kumpulan pemberontak.
~Menimbulkan perbalahan-perbalahan kaum dibeberapa buah negara dunia.
~Meruntuhkan akhlak dengan pelbagai cara seperti menggunakan media massa dengan membiaya dan menganjur sesuatu program. Ia bertujuan menimbulkan kegelisahan orang ramai yang berpegang pada agama dan berakhlak baik dengan menubuhkan unsur-unsur kekufuran dan keganasan.
~Menggalakkan rasuah dan keruntuhan akhlak di kalangan pemimpin-pemimpin dan pegawai-pegawai kerajaan. Mereka melakukan kegiatan-kegiatan itu bagi memperalatkan golongan eksekutif.
~Menjerat dan mengumpan pemimpin-pemimpin dan orang yang berpengaruh dalam masyarakat sehingga mereka terpaksa tunduk kepada Freemason.
~Menubuhkan beberapa persatuan dan pertubuhan yang dapat menarik golongan kenamaan supaya masuk ke dalam perangkap mereka. Contohnya pertubuhan Lions, Rotary dan sebagainya.
~Mempengaruhi belia-belia melalui kegiatan tertentu seperti sukan, pelancongan dan sebagainya.
~Mempengaruhi kerajaan supaya menaungi kegiatan-kegiatan yang mereka lakukan.
~Melahirkan teori-teori dan ideologi-ideologi yang menyesatkan.
~Mempengaruhi pertubuhan-pertubuhan antarabangsa dalam pelbagai bidang samada politik seperti
Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu, ekonomi dan masyarakat.

10 Pemisah Kata:

van_mattrex said...

like it sis

Cik Teddy said...

thanks van..huhu

NiNaBaNaNa said...

awhh thanks for post about this . Nina memang suka baca tentang Freemason biar kita bukak mata suapaya kita ni tak kena tipu and pukau , pengaruh dengan mereka ni senang2 .

YaYa said...

:)..thanz 4 imformation cik ted

Ibnushukran said...

bagus cik.. info y lngkap tngtang yahudi dan freemasaon.. actlly da bnyak sgt pengaruh mereka di dunia kita skrang ni, semua tu da disusun sejak nenek moyang kita.. zaman kita ni la y paling kritikal.. so berhati- hati,elakkan diri kita dari fitnah dunia ini.. bnyakkn berdoa,insyaAllah selmat.. :D

Cik Teddy said...

ninabanana:tu la kan..kdang2 kite pon x sedar..dlm lagu la,mcm2 cara dieorang guna untuk msukkan unsur2 freemason..isk3.

Cik Teddy said...

yaya: same2 yaya^_^

Cik Teddy said...

ibnushukran: insyAllah..same2 kita lindungi diri kita.

Cik Dya said...

mohon share ya... bagus artikel ni. tq ^_^

Cik Teddy said...

silakan..yang baik harus disebar^_^