Jun 21, 2011

Prinsip Aku Follow Kau Follow!


Assalamualaikum^_^
prinsip aku follow kau,kau follow aku??NO WAY..cik tak amalkan sebegitu..tu namanya memaksa a.k.a tanpa rela..come on la bloggers,takkan la nak paksa orang follow blog kita kan?
tu namanya blogger terdesak..nak orang follow blog kita?blog tu mestilah menarik dan menarik merangkumi banyak aspek la kan..blog lawa,post hebat(bagus),tak sombong dan banyak lagi la kan.
ada jugak yang datang kat blog cik ni dan dia follow. pastu cakap kat shoutbox "follow you,follow me back ek"..cik pon cakap cik nak pi singgah. singgah tak bermaksud follow ok, sayang intan manis..
pada cik la kan,blog yang menarik bagi cik-->
~ berinformasi
~blog yang lawa tapi tak berat
~kotak follower letak la atas sikit,tak perlu cik susah2 cari.
~shoutbox,penting gak..x perlu hias sampai berat sangat nak buka..cukup cik boleh tinggal jejak.
~header pun memainkan peranan penting untuk menarik perhatian.
~muzik..rasanya tak perlu kot..masing2 ada minat tersendiri..mana la tahu kalau korang letak lagu yang orang lain tak suka..70% cik akan rasa tak jadi nak follow^_^ lain la kalau letak zikir2 ke,boleh gak cik ikut berzikir,tambah pahala tu..
~ yang paling cik tak suka gambar2 korang dengan pakwe or makwe..cett! tak salah pun korang nak bermakwe or berpakwe tapi agak2 la kan..banyak sangat gambar korang berdua dalam blog sampai tak nampak dah entry2 tu sume..lebih2 lagi gambar yang ngee~ nak sebut malu oden.*berpeluk..tolong la jangan nak tambahkan dosa pada orang lain sebab tengok korang macam tu..kalau yang dah kahwin ok je..tapi same la,jangan la banyak sangat kat sidebar tu yer..kalau nak letak jugak,apa kata buat entry pasal korang berdua je..boleh gak kongsi zaman korang bercinta sampai bina masjid.^_^
konklusinya cik tak suka blog yang berat nak loading(takut kesabaran hilang tak jadi nak blogwalking).
bagi cik tak salah korang nak jadikan blog sebagai diari asalkan ada moral values daripada entry anda..
misal kata korang tulis--> aku jatuh tangga hari ni sebab takut masuk kelas lambat.moral of the story, lain kali jadilah orang yang menepati masa supaya korang tak jadi macam tu lagi.^_^
ok la rasanya tu je kot cik nak cakap hari ni..penat sudah...ada tanggungjawab yang lebih besar menanti.Homewok!
p/s: mintak maaf kepada followers baru cik yang belum sempat cik lawat..cik agak sibuk sekarang,kurang masa untuk berblogging..boleh datang ingatkan cik..bak kata Ana Rafali: Tolong Ingatkan Aku! blog cik pun tak berapa hebat,budak baru la katakan..ok la,salam sayang semua!kawaigirlfemoticon

18 Pemisah Kata:

kjaharun said...

bernas... :)

sergeant keroro said...

blog keroro tak best, huhu T.T

follower kat bawah, shoutbox baru ada.

hehe :P

eszy yamin said...

makan cili tambah lada hitam nmpaknya aku hari ni...

alif haris said...

yeah betul.. sy nk follower yg ikhlas follow sy jew :)

mata lebam said...

haha...stick to ur attitude.mesti awak unik!

Cik Teddy said...

kjaharun: terima kaseh..uniknya name^_^

Cik Teddy said...

keroro: cik suka la..sbb laen dr yg laen..ade alien pulak tu..wuhuu..

Cik Teddy said...

eszy yamin; meh sy belnja minum ais kacang^_^

Cik Teddy said...

alif haris: yeah,follower yg bukan dipaksa^_^

Cik Teddy said...

mata lebam; hihi..thanks,xde la unik sngt,mcm org lain jugak.

nurul_atiqah :) said...

hmm betul2. tak kesah lah ada yg follow ke tak, janji input tu bermakna. :)

Cik Teddy said...

yeah,that's right^_^

Azreen Shafila Abdullah said...

kata2 y bernas.. i like!! :)

Cik Teddy said...

thanks azreen^_^

syaz@rozelt said...

en3 berguna spanjang masa!hehe

Cik Teddy said...

thanks syaz cantek!

iMBobo said...

Sokong 200% pendapat Cik Teddy! betul tu,bila ada konsep follow mcm tu mcm memaksa kn..hm..

Cik Teddy said...

mmg pon kan abg bobo..geram..grrr