Dec 17, 2011

Brainstorming Corner #1

Assalamualaikum and a very pleasant day everyone!

Cik Teddy is in the house now!!house ke?ok salah..Cik Teddy is in the website now!
-the end-
Apa yang aku nak lakukan hari ini ialah aktiviti curah pendapat?korang nak join tak?Join la ok!Korang join,aku sayang!haha *sambil kelip2 mata* Eh jap,tau tak curah pendapat tu hape?Ala..brainstorming tu.Aku cakap English baru paham..hehe *muka tak bersalah*.OK!Macam mana nak join?SENANG sangat!Aku akan bagi satu frasa dan korang fikirkan ye.Caranya mudah.Korang cuma tinggalkan jawapan di ruangan komen dibawah.

Frasanya ialah:
If there is no tomorrow for me..........

Maaf ye,frasanya dalam bahasa Inggeris tapi jawapan korang boleh guna bahasa Melayu.Frasa tu wajib ada dalam jawapan korang.Jawapan korang TIDAK boleh dalam Shortform..harap maklum.Oh jangan lupa sebelum tulis jawapan,letakkan nama penuh blog korang ye!Jangan lupa tau!

Hadiah pulak?Aku akan promosi blog korang selama seminggu.Seminggu tu,tak nak ke?5 jawapan terbaik pulak akan dimasukkan ke dalam bloglist Cik Teddy(aku skodeng selalu tau!).Sebenarnya aktiviti ini ganti aktiviti teka teki aku.hehe contoh jawapan korang macam ni:

nama blog: THIS IS CIKTEDDYCORNER.
= If there is no tomorrow for me,i will forgive everyone.I will bla bla bla bla............
Panjang jawapan korang mestilah lebih dari 15 patah perkataan.Jawapan yang paling bagus dan bernas serta akan terpilih.Kalau blog korang ada banner lagi bagus,senang nak promote.Takde pun takpe,pandai2 la Cik Teddy nak buat.^_^ Tutup bila aku jumpa orang terpilih tu..hehe Last and very the end,aku harap korang dapat beri kerjasama ok dengan join aktitviti ini ok..korang join,aku sayang!haha

UPDATE !!!
SEGMEN INI TELAH DITUTUP.TUNGGU KEPUTUSANNYA DALAM ENTRY TERBARU NANTI.HARAP MAAF JIKA ADA YANG TAK SEMPAT JOIN
(CIK TEDDY ADA JEMPUT).
KORANG MASIH BOLEH TINGGALKAN LINK BLOG DALAM ENTRY TERBARU UNTUK DILETAKKAN DALAM BLOGLIST.

32 Pemisah Kata:

owner Cyber. said...

Name blog : hari esok akan datang
# will make you happy and make you smile also make you always miss me, if there is no tomorrow for me.

kim heeruul said...

Nama Blog : Budak Bermata Sepet.
gua jawab dlam BM la yerk.

saya akan,buat hati semua orang tidak rasa resah lagi apabila saya memaafkan semua orang.Saat itu saya juga akan pergi dengan jiwa yang tenang dan rasa gembira apabila melihat semua orang tersenyum. =)

eVa said...

nama blog : titik noktah eva /titiknoktah85

If there is no tomorrow for me... let me say again one more time,I LOVE YOU from all of my heart.. if you miss me, call my number and listen to my voice message, just for you.

✿ LiyanaRaof ✿ said...

Nama Blog: Yana Raof Story

If there is no tomorrow for me, please don't miss me. I love you and forgive all my mistake. Take care and always pray for me.

Pendamba Mawar said...

Nama blog: Pendambamawar

If there is no tomorrow for me i hope Allah will forgive all my sin..

Nerdy Zuera said...

nama blog : Nerdy Holdings (NH)

#If there no tomorrow for me..
I'll say to all that I love them and I'll miss them every seconds. I also will forgive anyone and everyone.

Teenager Housemaid said...

cikteddy yang sangaaaaat comel and cantik, :)

nama blog: teenager housemaid

if there is no tomorrow for me, i guess i'm the happiest person, because i've been waiting to meet all my beloved in akhirat.. ^_^

sincerely,
me.

Mohamad Azizi Md Said said...

nama blog : Little Mozart

= if there is no tomorrow for me, i would never forget my past memories, my sins, forgiving everyone, applying sadaqah and so I will concentrating on taubattan nasuha cause I'm not the perfect one. I'm just the one of the follower of Muhammad, always not perfect than rather you can expect.

Mizz ErMa said...

Nama blog : Sweet + Sour

If there is no tomorrow for me, i will appreciated each one around me and i will never ever make them feel dissappointed with me. Hopefully, they will remember me always in their heart..Amin, T-T

nurul hafizah idrus said...

nama blog : Nurul Hafizah Idrus

if there is no tomorrow for me, I will feel sad because I do not see your smile, your eyes are shining and a lovely voice you. I hope the day will always be there for both of us.

CAYANG ALIN said...

nama blog: a wak to remember.
= If there is no tomorrow for me.......

saya akan peluk mak dan ayah saya sambil kata saya sayang mak dan ayah dunia dan akhirat.Saya akan bersama dorang the whole day sebab esok dah tak de untuk saya lagi.Then saya akan solat dan memohon keampunan atas segala dosa saya sampai la tamat tempoh saya..

tu jer..babai..

Akihiro Aihara said...

Nama blog : Saya Punya Cerita

If there is no tomorrow for me the first thing I would do is, to know the most I close affection that I was loving him. Maybe he thought I only consider him as a friend, but apparently not. He is very meaningful in my life even though he was never aware of my presence in his life.

fafthin said...

nama blog: welcome to my life

if there is no tomorrow for me, i will try to make my parents happy for the last time. i will forgive everyone and hope that everyone will forgive me too. and lastly, if there is no tomorrow for me, i hope that allah will forgive all my sin.

Eyka Aikha said...

Nama blog: Kurabinyu Penyu

If there is no tomorrow for me, I hope Allah S.W.T will forgive me for all mistakes that I do. I knew that I'm not righteous like other girl but I will trying the best to approve that I could be a righteous girl. I knew that no one is perfect but they can be perfect by their own undertaking. Hopefully, Allah would give me a chance to being a good muslimah & forgive all my sins..

Amirah Yasmin said...

Nama Blog : Just Be Yourself
url: amirah-yasmin.blogspot.com

If there is no tomorrow for me, I'll ask Allah for forgiveness. I'll apologize to my parents and and people around me. I'll forgive everyone. I'll spend my last day with Quran and with the people I love the most. I'll try to do things I wish to do, like skydiving or bugee jump or eat all ice cream flavor (yummy!). Lastly, I will tell my crush that I love him.

Joel Leslie said...

Blog's name: Joel tryin' to be #hebat
link: joel-leslie.blogspot.com

If there is no tomorrow for me, I will tell you today that you are the one that fills my life and you are the greatest gift. You're undeniably the one whose smile I cannot wait to see, whose arms I long to have wrapped around me. You have brighten my dark skies with stars, hopes and cascading dreams. And now, when the time will come to an end, I will never stop loving you as you fill my soul with contentment :')

Balqis Azhar said...

nama blog : pena wirawati

if there is no tomorrow for me,
i will love my parents before the day.:)

CekbOlat-bOlat said...

Nama Blog : Cikbolat

Jika esok terakhir buat cikbolat.. cikbolat akan update blog byk2.. sbyk yg mnngkin ttg fmly.. maafkan semua org.. n paling penting sblum tdur.. cekbolat nk peluk mama n babah n cakap... mama..abah.. ILOVEYOU SO MUCH..

hanna aleeya said...

Nama blog : Ceritera cinta aku dan pendek

If there is no tomorrow for me, aku harap dia bahagia tanpaku di sisi meskipun seorang sahabat yang dia sayang telah pergi. Perjuangan dia masih belum berakhir. Harus jalani liku-liku kehidupan. Harus tabah meskipun derita. Terus tersenyum umpama sang mentari kerna penghabisanku bukan segala-galanya. Semoga kau terus bahagia sahabatku. Semoga kau mampu mencari makrifat yang makhfi di dunia ini..

Nadrah Zulkifly said...

Nama Blog: imyourAna

If there is no tomorrow for me, I would definitely spend my time with family and friends, gather them around and give each a warm hug and smile the biggest smile ever. I would close my eyes in peace and think of life and start to whisper zikrullah. And when the night comes, I would perform the longest taubattan nasuha to ask forgiveness from Allah SWT, hoping to be forgiven for all my sins. And I would sleep while chanting the shahadah again and again until the time comes.

P/S: CikTeddy trimas for the invitation ^^

Siti Sabariah Hashim said...

nama blog : coffee with sababest

if there is no tomorrow for me, saya akan menyesal seumur hidup.kerana hari ini sahaja tidak cukup untuk saya jalani semua ibadat, sungguh saya rasa tak cukup, dengan dosa saya yang banyak.. dah la Quran yang saya hafal tu sekejap ulang sekejap tak. dan hari ini sungguh tak cukup untuk saya meminta maaf dengan semua orang yang telah saya sakitkan... sungguh terlampau banyak dosa saya dan saya akui memang saya takut jika tiada esok bagi saya

starzieti said...

If there is no tomorrow for me, saya akan mempersiapkankan diri saya untuk menghadapi Dia. Bertaubat dan meminta maaf dengan orang disekeliling saya. Please, pray and recite Al-fatihah for me. :'(

starzieti said...

ops, tadi tertinggal name blog sebab kusyuk sangat menulis. :)

nama blog : starzieti

Juliet_iRa~" said...

Nama Blog : My Sweet Diary

kalau tiada hari esok untuk saya, saya akan berusaha menggembirakan hati semua orang yang sentiasa berada di sisi saya semasa saya susah mahupun senang. Saya juga akan berusaha membanggakan kedua ibu bapa saya dengan menghadiahkan mereka dengan kejayaan saya yang mana ianya merupakan salah satu cara saya untuk membalas jasa dan pengorbanan mereka sejak saya kecil lagi. Saya juga akan beribadat dengan tekun dan sentiasa memohon keampunan daripada Allah S.W.T atas dosa-dosa silam saya.

:D

Adib Asyraff said...

Nama Blog : Adib`s Blogsite™

If there is no tomorrow for me and everythings being stop , I'll make the world still joy without myself anymore . Because , tomorrow will be continue by the next day and the passed will never back for us . Let just me cries for world , but never let world make tears for me . I just wana make the whole world smile :)

Miss Xyz said...

nama blog : Aku Memang Ceria

If there is no tomorrow for me,

# Perkara paling pertama yang akan saya buat ialah mintak maaf dengan semua ahli keluarga saya & kawan-kawan kenalan saya sebanyak mungkin.

# Saya akan melakukan solat taubat.

# Saya akan peluk keluarga saya.

# Saya akan bagi wasiat. Sedikit harta saya, saya nak sumbangkan kepada anak yatim / orang yang memerlukannya.

# Saya akan buat entry khas buat kali terakhir.

# Saya akan zikir banyak-banyak

itu sahaja kut. Tapi sebagai manusia, kita tak tahu bila Allah tentukan bila kita mati. Jadi, paling utama saya harap saya selalu buat kebaikan & jauhi kemungkaran. InsyaAllah~

Thnks sebab ajak saya join ;)

A'ishah Kamaludin said...

Blog name: the HEHS lady
Blog url: thehehslady.blogspot.com

If there is no tomorrow for me, I will make full use of today to repay every wrongdoing of yesterdays though I know it would never be enough.

Afiqah Nabilah said...

hello.dah follow awk.nak request tuto boleh?saya nak tuto sidebar mcm awk.kak Lyssa(lyssasecret.com)mmg ada buat tapi,background die gune kod html je,tapi yg awk ni mesti guna url image kan?saya nak requet tuto sidebar tapi background die guna img url bukan html kod.boleh?kalau tak boleh takpe,sye tak kisah. :)

Alieza Dayasari said...

Nama Blog : Santai Leeza
= If there is no tomorrow for me / Andai tiada esok untuk saya,
Saya ingin hidup bersama IBU saya dalam masa sehari itu dan membuktikan pada orang sekeliling saya bahawa kasih IBU KANDUNG itu adalah sempurna dan tidak dapat dibandingkan dengan kasih insan lain yang hadir.

Blog URL : http://santaileeza.blogspot.com/

Nizam Ijam said...

adoi..nak jawab aper nie...hehe

zaty said...

blog name : IZZATI MAHADI

if there is no tomorrow for me,
so i shall live with no regrets today.appreciate the little things-that's what will i do.and of course i must repent and 'istiqamah'..
"Ya Allah,hambamu ini akan kembali kesisi-Mu" :)

Bella Razali said...

BLOG NAME:ONLY SEPTEMBER

IF THERE IS NO TOMORROW FOR ME,I would tell my parents today,that you are the one that fills my life,whose smile I cannot wait to see,whose arms,i long to have wrapped around me,whose lips I live to kiss,Softly, passionately, in every way. :)