Dec 21, 2011

Segmen Saya Blogger Popular Korea

Assalamualaikum and a very pleasant day everyone!

Pernah terasa nak kenal blogger dari Korea dan teringin nak jadi blogger ala ala Korea?Ha..jom3 kita main satu permainan.Mula2 korang pilih nama blogger Korea anda.Sila pilih di bawah ye!Dan ikut arahan seterusnya nanti.Yang kat bawah ni aku copy dari sini < pinjam ye!nak main2 jap^_^

Surname
(Nombor terakhir tahun lahir korang.Macam aku 1994 jadi aku ambik no 4)
0: Park
1: Kim
2: Shin
3: Choi
4: Song
5: Kang
6: Han
7: Lee
8: Sung
9: Jung
Middle name
(Bulan lahir korang)

1: Yong
2: Ji
3: Je
4: Hye
5: Dong
6: Sang
7: Ha
8: Hyo
9: Soo
10: Eun
11: Hyun
12: Rae
Name
(Tarikh lahir korang)
1: Hwa
2: Woo
3: Joon
4: Hee
5: Kyo
6: Kyung
7: Wook
8: Jin
9: Jae
10: Hoon
11: Ra
12: Bin
13: Sun
14: Ri
15: Soo
16: Rim
17: Ah
18: Ae
19: Neul
20: Mun
21: In
22: Mi
23: Ki
24: Sang
25: Byung
26: Seok
27: Gun
28: Yoo
29: Sup
30: Won
31: Sub
Dah pilih?Bagus!Korang boleh letakkan nama korea dalam ruangan komen ye!Takyah buat entri,serabut jer.haha Dalam komen tu,korang perlu nyatakan apa2 yang berkaitan dengan korea.Tak paham?
Contoh Cik Teddy punya jawapan:
nama korea:Song Hyo Soo,teman wanita Lee Hong Ki dari kumpulan Ft Island.haha
Contoh kedua:
nama korea: Song Hyo Soo,blogger dan juga arkitek terkenal di Korea.
Dah faham?Korang boleh jadi apa2 sahaja asalkan berkaitan dengan Korea.Amekaw!Ramai sangat yang minat Korea,sebab tu aku buat game ni.Link blogger yang join aku akan letak dalam satu entri promosi.Kalau ramai join,aku asingkan.Jadi nanti korang yang menyamar sebagai blogger dari Korea akan diterjah oleh blogger Korea yang menyamar jugak.hehe Contohnya macam ni.

Song Hyo Soo -> blogger merangkap teman wanita Lee Hong Ki.

cuba korang klik nama Song Hyo Soo tu.Maknanya korang akan terjah blog cikteddycorner ni.See?Jadi,korang takkan tahu blog siapa yang korang terjah sebab cuma berdasarkan nama tu.Apa lagi?Jom join ramai2..wee~
UPDATE!!
SEGMEN DITUTUP LEBIH AWAL DARIPADA YANG DIRANCANG.
SO,SEGMEN INI TELAH TAMAT.
JOM TERJAH SENARAI PESERTA DALAM ENTRY TERBARU..
HARAP MAKLUM~
image

29 Pemisah Kata:

Mohamad Azizi Md Said said...

ahah .. nama GG giler pelik XD
SONG SANG AE .. song sang ? BHAHAH.
cik 1994 ke ? tak tau plak..

Ct Mawa said...

Park Eun Wook : tunang Lee Sungmin Super Junior merangkap isteri Yesung Super Junior..bole??HAHA

Pendamba Mawar said...

Jung Hyun Woo

Juliet_iRa~" said...

hahaha...;p

sung soo hee..

siapakah itu?:p

Gadis mutiara_Solehah said...

Lee Soo Seok - pelajar Universti Seoul Korea dan makwe kepada Yonghwa

Haha,ok perasan sekejap=p

Balqis Azhar said...

saye ni bukan peminat korea..
knl pun lee dong wok je . haha :)

ami manaf said...

song hyun in >>> joo won girlfren (dalam mimpi)

zaty said...

Choi Je Hwa:Miss Korean 2011 and Nichkhun's wife-to-be.. ekkeke :DD

Teenager Housemaid said...

Kim Je Byung (apa ke pelik nama ku ini -_-' )
hehehe..

nama korea: Kim Je Byung, ahli kesepuluh snsd and gf jung yong hwa...

hahaha

Miss Xyz said...

Lee Eun Ri :
budak yang syok makan kari.

hakhak, sye x minat korea, tp sye ske skong Cik Teddy punya segmen.. senang jer ni... kihkih [^^,]

syieda ;) said...

choi yong ae! sapa tu? haha! first nama dah ada choi. tak suka! harhar :D

nanieteukie said...

Nama korea saya : Jung Eun Jae
Haha..Thanks..Love it :)

khairul said...

abg suka tgk "aci2" korea jer hehe

Ely Narisha said...

Jung Sang Woo, satu-satunya ahli perempuan kumpulan Shinee. HAHA.

Hwang Hyun Ah said...

Sung Hyo Kyo - B1A4 New Girl Member <-- amikk ko,,awat pelikk nme nie..
gune generator lagi bguss.. xD

SyamimiNazifa said...

Sung Je Soo

abang angkat kim hyun joong , doctor to be , hehe .
#hentam tu
xD

Nyna said...

song dong byung??who's that??haha

Mr. Sepet said...

wahh .. K-Fan u nie .. btw jln2 n follow serta click ap yg ptot . .

fyza said...

haha tak kenal lahh semua tu btw done follow n click2 churp2 awak ;)

eva said...

Kang Hye Woo : bakal menjadi pelakon korea berganding dgn kwon sang woo! bahhahahah

fyza said...

arhh..hikhik tak bpe konai dorang ni..btw i clik yr churp tw n mis minat group sp jnior je kiki

Adyb said...

kang eun sang - bini Jang Keun-Suk
macam ni boleh? HAHA :P

Siti Sabariah Hashim said...

choi ha ri? bwahahahhaha!! tgok2 kat google, nampak gambar peninju

FYQAH EYQAH said...

Nama Korea :Lee Hyo Soo , Girlfriend Jo KwangMin :DD , juga adik kepada blogger & arkitek terkenal di korea . heee ~ :DD

izzati jerr said...

shin rae soo!! engineer and arkitek rumah KIM JOO WON dlm Secret Garden!! :)

Alieza Dayasari said...

Jung Soo Soo...
kelakar nyer nama korea saya... eii......

Juliet_iRa~" said...

alamak cik xsempat la nak join segmen tu!huuuu

kim heeruul said...

Shin Soo Ae - Artis lelaki terbaru SMTOWN.

Nisa Greennnpanda said...

ala..xsmpat nk join, huhu~...