Dec 23, 2011

Paling Teruk Di Dunia!

Assalamualaikum!

Di saat aku menulis entry ini,aku baru pulang dari makan malam yang paling teruk!Memang pengalaman paling 'indah' dalam hidup aku selama 17 tahun.Aku pun macam orang lain jugak,paling membenci menunggu.Betul la kata orang,penantian itu satu penyeksaan!

Aku ni bukannya apa,kalau bab complain mengcomplain ni aku memang jarang la even aku memang cerewet memilih tempat makan.Tapi restoran ni,aku tak tahu nak cakap la.Memang tak profesional.Bayangkan aku sampai pukul lapan,tunggu punya tunggu..dah sejam dah ni.Perut aku ni dah menyanyi lagu screamo kot,masa untuk berdendang ayu dah tamat!

Arghh!Aku nak marah tapi agak2 la..selepas sejam lebih menunggu,tuan kedai tu datang mintak maaf.Katanya, "Telur takde,baru pergi beli" as i ordered Nasi Goreng Pataya.Say what?Dah sejam lebih baru nak pergi beli telur!Ngeks betul la..Apasal kau tak cakap awal2??Aku boleh pergi kedai lain la.Aku mintak teh tarik,kau kasi aku air susu kuning!(teh tarik terlebih susu).

Well,Alhamdulillah akhirnya perut aku boleh diisi jugak tapi agak2 la weh..Kalau korang semua terus macam tu dalam perniagaan,aku rasa tak lama dah..Aku bukannya doakan yang buruk untuk korang semua tapi aku haishh..geram nih!Nasib baik la kakak tauke kedai tu kawan ayah aku.Boleh runding la jugak even dalam hati ni,aku rasa macam ombak mengganas nak meledak!(bahasa aku ni,jangan heran)

Telur datang lambat,hangus pulak tu.Kesian tekak aku kan.Sabar la ye tekak & perut.At least,kita dah kenyang kan?Memang aku takkan datang dah kedai kau weh!Selamat tinggal untuk selamanya~
pandangan menyampah..hehe

Anyway,thanks to Ijam for mentioning my blog name in his vlog:
Blog aku yang pertama disebut Ijam..dengar tak?hehe

Ok la penat..tidur dalam hati tak berapa senang.
Eh tak boleh,Bismillah..ya Allah,kau rahmatilah tidurku.
Bangunkanlah aku di pagi esok,moga aku masih berkesempatan hidup di dunia ini..Amin!

8 Pemisah Kata:

NoruleHitler a.k.a Cayang Alin said...

wahh background n header baru..kiter suka la color ni..

kite penah gak jadi cam tu..tapi fam kite memang jenos sound beradap jer..lantak ko la...aku bayar pakai duit pe..haha..

hawiz said...

waahhhh....

kim heeruul said...

kalau gua,gua pegi kedai lain
buang masa je tggu lame2

J.Syazwana said...

sama lah.
paling tak suke kalau order makanan sampai lambat.
baik2 lapar terus hilang selera makan.
huhuhu

Nadrah Zulkifly said...

Suke design and header baru ^^

Lady Shana Sweet said...

huhuhu aner ader amek honggi awak dongsaeng... jgn risau.. honggi tu penyeri belog.. penyeri hidup unnie ada heechul oppa.. hahahahaha

~~faizatul akma~~ said...

nape pandangan menyampah itu hensem? huhu~

Alieza Dayasari said...

Kalau liza yg kena.. dlm hati mmg dah marah lah.. tp muka mmg senyum jer lagi......

pernah kena.. tp muka senyum lagi lah.......
tak daya nk buat muka ketat...
tp dlm hati mmg panas....
silap2.. liza tinggalkan jer ...